Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandeltips voor Pasen: op pad mét paasbrunch

Met een extra dag vrij is Pasen (31 maart en 1 april) de perfecte gelegenheid om je wandelschoenen aan te trekken en te genieten van de natuur en een paasbrunch. Wil je die twee combineren? Geniet dan van deze Paastips door het hele land, waarbij gezellig samen tafelen voorop staat.

afbeelding van een kind die een paasei raapt.
(Foto: © Shutterstock)

Wil jij je paaswandeling combineren met een lekkere brunch, dan moet je dat wél tijdig reserveren. Vang je bot met een van de georganiseerde paasbrunches op locatie? Dan kun je natuurlijk ook zelf een lekkere brunch of lunch meenemen tijdens je wandeling in deze mooie wandelgebieden.

Bourgondisch Blokje Om – Nijverdal

Op Tweede Paasdag kun je in Nijverdal terecht voor een Bourgondisch Blokje Om. Je wandelt over de uitlopers van de Hellendoornse Berg en de prachtige natuur om vervolgens op drie bijzondere locaties te genieten van een heerlijk gerechtje, die samen een paasbrunch vormen. De route is ongeveer 10 kilometer en door de stops onderweg ook voor de minder ervaren wandelaar en kinderen goed te doen.

Bekijk de paaswandeling
afbeelding van de zon door de bomen op een bospad.
Hellendoorn. (Foto: © Shutterstock)
afbeelding van een paashaas.
(Foto: © Pexels, Pixabay)

PaasBloteVoetenWandeling met Paasbrunch – Brunssum

Een leuke activiteit voor het hele gezin: wandel het blotevoetenpad en ontdek de Paasornamenten die het pad decoreren. Ga op zoek naar de paaseieren, vul je Paasbingokaart en vul je buik nadien (of vooraf) met een overheerlijke paasbrunch. Dit BloteVoetenPark is sowieso een feest om in de lente een keer te gaan bezoeken, gelegen in het Schutterspark in het Zuid-Limburgse Brunssum.

Bekijk de paaswandeling

De Blauwe Kamer – Wageningen

Start de dag met een heerlijke wandeling door de uiterwaarden van de Blauwe Kamer tussen de Konik paarden en Galloway runderen, om vervolgens in het Panoramarestaurant aan te schuiven voor de paasbrunch! Let op, diverse shifts zijn al vol. Wil je wat langer op pad in dit mooie natuurgebied? Vanuit Rhenen raden we deze wandeling (17 km) aan.

Meer informatie over de paasbrunch
afbeelding van paarden in de Blauwe Kamer.
Blauwe Kamer.

Lauwersoog – Houwerzijl

Start Eerste Paasdag met een heerlijke Paasbrunch in de Theefabriek in Noordwest-Groningen. Dit ware theeparadijs herbergt niet alleen een gezellige tearoom met de meest uitgebreide theekaart, maar ook een theemuseum en -winkel. Na de brunch is het een kwartiertje rijden naar Nationaal Park Lauwersmeer om met een wandeling even uit te buiken. Je kunt kiezen uit wandelingen van verschillende lengte, bijvoorbeeld bij Vliedorp en Zoutkamp. Houd rekening met natte voeten als het natte periode is.

Meer informatie over de paasbrunch
afbeelding van een tafel vol lekkers, zoals broodjes en fruit en eieren.
Paasbrunch: een tafel vol lekkers! (Foto: © Shutterstock)

Natuurpoort De Peel – Deurne

De Peel is een prachtig natuurgebied waar je uren kunt wandelen. Van moeras tot zandduinen en van vlaktes tot dichte bossen. Vanaf Natuurpoort De Peel kun je diverse wandelingen starten, inclusief GPS-tochten. Op beide Paasdagen wordt hier een uitgebreide paasbrunch geserveerd (check de agenda op de onderstaande site). 

Meer informatie

Dwingelderveld – Ansen

Geniet in het gezellige restaurant De Huiskamer van een compleet Paasarrangement. Kies uit een brunch, high tea of diner, terwijl het haardvuur lekker brandt. Het dorpje Ansen ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld op een kleine tien minuten rijden van het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Vanaf hier starten wandelroutes van diverse lengtes. Wil je in de buurt verblijven? Dan raden we RCN Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo aan.

Meer informatie over de paasbrunch

Kasteel Woerden – Woerden

Een Paasbrunch in een heus kasteel! Niet alleen voor volwassenen een geweldige locatie, ook aan de kinderen is gedacht. Naast marshmallows roosteren kunnen ze ook druk in de weer met kleuren en paaseieren zoeken. Combineer de brunch met een leuke rondwandeling door Woerden.

Meer informatie over de paasbrunch
afbeelding van een kasteel.
Kasteel Woerden. (Foto: © Shutterstock)
afbeelding van het strand en de zee.
Camperduin.

Uitwaaien aan zee – Schoorl/Camperduin

Op een steenworp van zee, nog net verscholen achter de duinen, ligt Struin. Een ideale uitvalsbasis voor een strandwandeling om eens lekker uit te waaien. Maar niet voordat je genoten hebt van de paasbrunch en de kinderen in de duinen paaseieren hebben gezocht. Vervolgens kun je heerlijk struinen door de duinen en over het strand.

Meer informatie over de paasbrunch

Boerderij Mossel, Otterlo

Vanuit deze sfeervolle boerderij en theeschenkerij kun je het Veluwse landgoed Planken Wambuis heel goed te voet verkennen. Je kunt er alleen via een zandpad komen, dus spreek je hier af met Pasen, dan start je direct met een mooie wandeling door bos en heide. Mossel is niet alleen een boerderij met een deel en een woonhuis, maar heeft ook een schaapskooi, hooiberg, veldschuur en theeschenkerij. Met Pasen staat er een smakelijke paasspecial met o.a. belegde broodjes en soep op het menu, zo zagen wij op Instagram. Wel even reserveren als je met meer dan 10 personen komt. Vanuit hier is het Kreelsepad (14 km) een aanrader. Je wandelt over heide, stuifduinen, langs eeuwenoude grafheuvels en stuwwallen.

Bekijk Boerderij Mossel

Picknick

Er zijn natuurlijk nog veel meer horecagelegenheden waar je tijdens de Paasdagen terecht kunt voor een brunch, high tea, diner, of een ‘normale’ lunch. Maar heb je liever de touwtjes zelf in handen? Ga dan picknicken als het weer het toelaat! Hier vind je de mooiste picknicklocaties in Nederland. Dit lekkere en gezonde groentebrood kun je bijvoorbeeld prima meenemen tijdens een picknick.

afbeelding van een jongetje die paaseieren raapt.
(Foto: © Shutterstock)