Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Recept: Groentebrood

Dit groentebrood is een ideaal tussendoortje (of lunch) tijdens het wandelen. Makkelijk te maken en voedzaam tegelijk. En mocht je wat over hebben: je kunt het prima invriezen voor je volgende wandeling.

Header CR | /groentebrood

Bereiding: 10 minuten

Oventijd: 45 tot 60  minuten

Benodigdheden: oven, bakpapier, cakevorm

 

Ingrediënten

  • 175 g havermeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g zonnebloempitten
  • 150 ml warm water
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl zwarte olijventapenade
  • 2 eieren
  • 2 stengels bosui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 50 g gewassen bladspinazie
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden (of naar smaak meer)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier.
  3. Roer alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Stort de massa in de vorm.
  4. Bak het brood ongeveer 45 tot 60 minuten in het midden van de oven. Blijf tussentijds goed controleren; prik met een satéprikker in het brood en als deze er droog en schoon uitkomt is het brood gaar.

 

Tip: lekker als bijgerecht bij een salade of soep als lunch.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting