Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Recept: Bloemkool – kervelsoep

Voldoende drinken is heel belangrijk tijdens het wandelen. Natuurlijk kun je gewoon water of thee meenemen, maar heb je er ook wel eens aan gedacht om soep mee te nemen? Lekker en voedzaam tegelijk. Maak het thuis klaar en stop het in je thermosfles.

Header CR | /kervelsoep

Bereiding: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Personen: 4 personen

Benodigdheden: soeppan, staafmixer

 

Ingrediënten:

  • 1 el kokosolie
  • 1 prei, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tl gedroogde kervel
  • 700 g bloemkool, in roosjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el verse krulpeterselie

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook 4 minuten.
  2. Voeg de gedroogde kervel toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
  4. Doe de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Kook de soep 30 minuten op een laag vuur. Controleer of de bloemkool zacht is.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Garneer de soep met pompoenpitten en peterselie.

Tip: het recept bevat gedroogde kervel omdat verse kervel vaak moeilijk te verkrijgen is in de supermarkt. Heb je een moestuin? Plant dan eens kervel en maak deze soep met twee handjes verse kervel.