Wandel in 2018 door Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa

Een wandeling door Leeuwarden is altijd mooi, maar zeker in 2018. Leeuwarden is dit jaar namelijk uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa.

In 2018 is Leeuwarden, samen met heel Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, afgekort als LFCH2018. Van de kleinste steegjes tot in de uithoeken van de provincie wordt LFCH2018 gevierd. Een jaar lang zijn er optredens van zang, dans, theater, buitenkunst en honderden grote en kleine projecten.

Onder de grote projecten vallen onder meer Kunst onder de Bruggen (Brug Brege Bridge), een reusachtige tijdmachine (Leeuwarden), gloednieuwe fonteinen in alle Friese Elfsteden (11Fountains) en - klap op de vuurpijl - optredens van Royal de Luxe met Giant Steps, torenhoge reuzenmarionetten die door een team van acrobatische mannen in beweging worden gezet.

Naast deze ruim veertig grote (internationale) projecten biedt het programma (www.2018.nl) ook honderden lokale initiatieven. In Feanwâldsterwâl bijvoorbeeld portretteert een bewoner 128 huishoudens en in Sloten maakt schilder Dirk Hakze met heel veel collega's een reusachtig openluchtschilderij (Colourfield Performance). Extra leuk dus om dit jaar naar Friesland te reizen en een bezoek aan de stad te combineren met een wandeling. In Friesland kun je alle kanten op. Een overzicht aan wandelroutes vind je hier, waaronder ook twee wandelroutes die het historische hart van Leeuwarden combineren met het groen erbuiten.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.