Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Dagwandeling Graanrepubliek

De dagwandeling Graanrepubliek is 18 km lang en rood-wit gemarkeerd. Je start in Kostverloren en wandelt in een gebied waar de Oldamster boeren nog steeds graan, koolzaad en suikerbieten verbouwen.

Graanrepubliek
Dagwandeling Graanrepubliek

De wandelroute Dagwandeling Graanrepubliek in het kort

De dagwandeling Graanrepubliek is 18 km lang en rood-wit gemarkeerd. Je start in Kostverloren (bereikbaar met openbaar vervoer) en wandelt in een gebied waar de Oldamster boeren nog steeds graan, koolzaad en suikerbieten verbouwen. De Stocksterhorn in Drieborg, waar je langs wandelt, speelt een prominente rol in het boek De Graanrepubliek van Frank Westerman, dat gaat over de strijd tussen de rijke Groningse herenboer en de arbeider. In de winter liggen de akkers er kaal bij, maar in de lente krijgt het landschap weer kleur door het groeien van heg graan. De route loopt o.a. langs het oude riviertje de Westerwoldse Aa, Nieuw Beertha en Stocksterhorn.

De wandeling ‘Graanrepubliek’ is een onderdeel van het Noordzeepad (NorthSeaTrail 51). Het Noordzeepad is een lange-afstandswandelroute rond de Noordzee. Het loopt van Schotland, via Engeland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.