Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Vijf populaire wandelroutes onder onze social-mediavolgers

Dit jaar hebben wij veel mooie wandelroutes gedeeld op onze social-mediakanalen. Van korte ommetjes tot langere wandelroutes door verschillende omgevingen. Een aantal routes waren zeer populair onder onze volgers. Wij zetten de vijf meest populaire routes voor je op een rij.

Social Medai Volgers Top 5

Niet alleen via Wandel.nl en onze wekelijkse nieuwsbrief willen wij wandelaars zoveel mogelijk inspireren. Ook op Facebook en Instagram plaatsen we bijna dagelijks berichten over wandelevenementen, wandelreizen én de leukste routes in binnen- en buitenland. Volg jij ons nog niet, maar lijkt het jou wel leuk om ons te volgen? Ga dan naar Facebook of Instagram en klik op die volgknop! En heb je zelf een leuke wandelroute gelopen? Tag ons dan in jouw foto’s en wie weet staat jouw wandeling binnenkort op Wandel.nl.

1. NS-wandeling Veluwezoom (Gelderland)

De NS-wandeling Veluwezoom van Dieren naar Velp is er eentje voor op je bucketlist. Klimmen en dalen over statige bomenlanden, genieten van het weidse uitzicht over de Posbank en struinen langs kabbelende beekjes door het dal van de Beekhuizense Beek. Je komt het allemaal tegen tijdens deze wandeling van 15 kilometer. Vanaf station Dieren wandel je direct de Onzalige Bossen in, met op de Carolinaberg een uniek kruispunt waar 14 wandelpaden samenkomen. Op dit gedeelte van de route wandel je langs statige bomenlanen en moet je flink klimmen en dalen. Een goede route om de beenspieren te testen!

Halverwege de route worden de bomenlanen ingeruild voor heidepaden en wandel je de Posbank op. Zeker in de zomer, wanneer de heide in bloei staat, is dit een wandeling om bij weg te dromen. Vanaf de Posbank heb je de optie om de route te verkorten en richting station Rheden te lopen. Wandel je door naar station Velp dan vervolgt de route zich door het dal van de Beekhuizense Beek en dat zijn de extra kilometers zeker waard, als je het ons vraagt.

Bekijk de routes
NS-Wandeling Veluwezoom (Fieke Fenneman)
NS-Wandeling Veluwezoom (Foto: © Fieke Fenneman)
Klompenpad Rosandepad (Henk Monster)
Klompenpad Rosandepad (Foto: © Henk Monster - Wikimedia)

2. Klompenpad Rosandepad (Gelderland)

Het Rosandepad van 13 kilometer is één van de mooiste Klompenpaden van Nederland. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. Volg de maroonrode markeringen in de vorm van een klomp. Geniet van de prachtige en afwisselende omgeving en wandel langs bos, parken en uiterwaarden. Ook kom je langs vele historische plekken, die deze omgeving te bieden heeft. Denk hierbij aan De Oude kerk van Oosterbeek, de watermolen en Landgoed Mariëndaal. Landgoed Mariëndaal staat vooral bekend om zijn ‘Groene Bedstee’. Dit is een tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang. Perfect om een paar mooie Instawaardige foto's te maken.

Bekijk de route

3. Vennen van Huis ter Heide (Brabant)

De wandelroute Vennen van Huis ter Heide nabij Tilburg is een afwisselende rondwandeling van zo’n 8 kilometer, over een mooi vlonderpad en langs prachtige uitzichten over het vennengebied. De kans is groot dat je onderweg de kudde Schotse Hooglanders tegen gaat komen. Deze runderen zijn erg belangrijk voor het in stand houden van het gebied. Maar houd wel afstand, vooral als er jongen bij zijn. En vergeet vooral niet je verrekijker mee te nemen. Het gebied is in trek bij veel watervogels. De route is gemarkeerd met groene pijlen en dus gemakkelijk te lopen.

Bekijk de route
Schotse Hooglander - Huis Ter Heide (Maaike van Meerten)
Schotse Hooglander - Huis Ter Heide (Foto: © Maaike van Meerten)
Schoorlse Duinen (Leon Van Der Vlugt)
Schoorlse Duinen (Foto: © Leon Van Der Vlugt)

4. Duinheidewandeling Schoorlse Duinen (Noord-Holland)

In Noord-Holland ligt het hoogste duingebied van Nederland, de Schoorlse Duinen. Deze mooie maar af en toe ook pittige wandeling is zeker de moeite waard. Geniet van de heide die in augustus prachtig paars kleurt. Uniek is het uitzicht vanaf meerdere uitzichtpunten, dat rijkt tot aan de zee. Deze rondwandeling van 11 kilometer is in beide richtingen gemarkeerd met paarse paaltjes. Verwacht een pittige wandeling met veel klimmetjes en struinen door mul zand. Onderweg staan meerdere informatieborden die je leuke weetjes vertellen over de omgeving. Na afloop gooi je de benen omhoog onder het genot van een hapje of drankje bij Brasserie IJgenweis.

Bekijk de route

5. Twiskeroute (Noord-Holland)

Recreatiegebied Het Twiske is een heerlijke plek om de drukte van Amsterdam even te ontvluchten en te genieten van de natuur. Het Twiske is een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek. Het ligt ten noorden van Amsterdam tussen de dorpen Landsmeer, Oostzaan en Den Ilp. Wandel hier de Twiskeroute, een rondwandeling van 16,4 kilometer. De route dankt zijn naam aan het gelijknamige riviertje waar je langs en overheen wandelt. Onderweg kun je Schotse Hooglanders tegenkomen en loop je tussen de wilgen, meidoorns, vlieren en braamstruiken. De route is gemarkeerd met rode paaltjes en dus gemakkelijk te volgen.

Bekijk de route
Twiskeroute (Leon Van Der Vlugt)
Twiskeroute (Foto: © Leon Van Der Vlugt)