Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Roggel en Leudal

Gebied / Regio
Natuurgebied het Leudal
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
7.8km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren niet toegestaan

Vanwege haar natuurschoon staat de gemeente Leudal ook wel bekend als de tuin van Limburg. Het hoogtepunt vormt wat ons betreft natuurgebied Leudal. De combinatie van de prachtige natuur en vele culturele bezienswaardigheden, zoals molens, kastelen en abdijen, maken van het Leudal een uitstekend wandelgebied.

Startpunt
Naam
Markt Roggel
Straat
Markt 1
Postcode
6088 BP
Plaats
Roggel
Wandelroute Leudal

Over de wandelroute

De wandelroute Roggel loodst je door een zeer afwisselend landschap met beken, bospaden, open landbouwgebied en het mooie natuurgebied het Leudal. Het dorpje Roggel behoorde ooit tot het Prinsbisdom Luik. Roggel ligt in de vallei van de Roggelse Beek, welke dwars door de dorpskern stroomt. Onderweg passeer je de St. Elisabethsmolen. Deze molen was in vroegere tijden een banmolen. Omwonenden waren toentertijd gedwongen hun graan op deze molen te laten malen. Door de jaren heen is de molen afgebrand, herbouwd en opgeblazen door de Duitsers, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Momenteel resteert in de ruïne een waterkrachtturbine die elektriciteit opwekt voor het naastgelegen restaurant.

Kenmerken

  • Gratis parkeren
  • Wandelroute gaat over verhard en onverhard terrein
  • Kan modderig zijn, dus let op schoeisel
Dennenoord
Dennenoord

Café Dennenoord

In Café Dennenoord ervaar je de authentieke Limburgse gezelligheid, met een flinke knipoog naar vroeger. Dennenoord is een prima plek voor een lunch of een heerlijk stuk Limburgse vlaai met een kop koffie. Op deze prachtige locatie is het goed toeven op het overdekt en verwarmde terras. 

Meer informatie

Kasteel Aldenghoor

Dit kasteel met bijgebouwen in hartje Haelen kent een rijke historie. Talrijke adellijke bewoners en geestelijken hebben hier gewoond. De oorsprong van het kasteel dateert al uit de 15e eeuw. Tegenwoordig kun je er overnachten, een hapje eten, feest vieren en zelfs trouwen. Het kasteel is volledig intact en open voor publiek. In het restaurant kun je terecht voor verschillende (streek)gerechten en dranken, van lunch tot diner, mét een lekker kasteelbiertje.

Meer informatie
Kasteel Aldenghoor
Kasteel Aldenghoor
Leudal Neer Gendijk Boerderijen

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en/of over dit gebied? Ga naar de website van Hart van Limburg. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk hier de route