Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Hiking Trail Nederweert

Gebied / Regio
Nederweert
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
13.9km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren niet toegestaan

Deze route heeft als thema ‘Nederweert, twee maanden in de frontlijn’. Op 15 november 1944 werd Nederweert bevrijd. Voordat het zover was, richtten de bezetters met artilleriebeschietingen grote schade aan. De Duitse troepen hadden zich namelijk verscholen achter het kanaal Wessem-Nederweert en de Noordervaart. Van hieruit bestookten ze onophoudelijk de geallieerden. Tijdens een wandeling over deze route kun je via een app luisteren naar de verhalen die zich destijds afspeelden.

Startpunt
Naam
Daatjehoeve
Straat
Heugterbroekdijk 34
Postcode
6031 LE
Plaats
Nederweert
©Lianne.buitengeluk
Britse Oorlogsbegraafplaats Nederweert

Over de route

De route start aan de rand van het Weerterbos bij de Daatjeshoeve, waar een indrukwekkende expositieruimte van de Stichting Luchtoorlog 1939-1945 te bewonderen is. Te zien zijn items van vliegtuigcrashes in Nederweert en omstreken tijdens de luchtoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog crashten tientallen geallieerde bommenwerpers en Duitse jagers in deze streek. Via het Weerterbos en het buitengebied wandel je langs akkerranden, watertjes en paden omgeven door eindeloos veel eikenbomen naar Nederweert. Hier kun je een bezoek brengen aan de Britse Oorlogsbegraafplaats. Hier worden meer dan 350 oorlogsslachtoffers van 1939-1945 herdacht. Via de akkers en weilanden wandel je weer terug naar het startpunt.

Kenmerken

  • Gratis parkeren
  • De route gaat over verhard en onverhard terrein
  • Het kan modderig zijn, dus pas schoeisel hierop aan.

Luister naar de geschiedenis

Luister onderweg naar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog met de Liberation Route Europe App. Met deze app treed je in de voetsporen van de geallieerden. Ontdek de route die zij hebben afgelegd om Europa te bevrijden.

Restaurant Diverso

Restaurant Diverso Nederweert is gevestigd in een pand uit 1857 en diende vroeger als koetshuis, later als dokterswoning en nu al lange tijd als restaurant. Restaurant Diverso in Nederweert heeft een mediterrane keuken met een flinke knipoog naar Italië, dat zie je duidelijk terug in de menu- en wijnkaart. Ook heeft het restaurant de beschikking over een ruim terras.

Meer informatie
Restaurant Diverso Nederweert
Restaurant Diverso Nederweert
Dorpsherberg
De Dorpsherberg

De Dorpsherberg

Pannenkoekenrestaurant De Dorpsherberg ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Sinds 1985 kun je hier terecht voor ambachtelijk gebakken pannenkoeken, maar ook voor smaakvolle vlees- en visgerechten. De keuken werkt zoveel mogelijk met lokale producten uit Ospel en omgeving. Ook schenken ze een grote selectie aan bijzondere (speciaal)bieren uit binnen- en buitenland.

Meer informatie

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en/of over dit gebied? Ga naar de website van Hart van Limburg. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk hier de route
Knooppunt 6