Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Tussen Mortel, Maas en Swalmtal

Gebied / Regio
Maas en Swalmdal
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
8.4km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren niet toegestaan

Ontdek Drakendorp Beesel, als je durft! Eens in de zeven jaar staat dit dorp helemaal in het teken van de legende Sint Joris en de Draak. Er wordt dan een groot middeleeuws openluchtspel ‘Het Draaksteken’ opgevoerd met muziek, zang, gevechten, drama en humor. Het Draaksteken behoort tot immaterieel erfgoed en overal in het dorp kom je de draak tegen. Beesel ligt aan de Maas en deze rivier heeft door de jaren heen flinke invloed gehad op de vorming van het buitengebied. Ontgronding en natuurontwikkeling hebben gezorgd door nieuwe flora en fauna.

Startpunt
Naam
Markt Beesel
Straat
Markt 13
Postcode
5954 BH
Plaats
Beesel
Beesel natuur

Over de route

Deze wandelroute start op de Markt van Beesel en voert je door de uiterwaarden van de Maas, met stroomdalgraslanden. Bij de Donderberg, het zuidelijkste stuifduin bij de Maas, mondt de rivier de Swalm uit in de Maas. De Swalm is een van de weinige nog oorspronkelijke meanderende riviertjes van Nederland. In het Swalmdal geniet je van de mooie vergezichten. In dit gebied is ook de boerderij de Hoosterhof te vinden. Een boerderij met een rijke historie die al in documenten uit 1554 wordt genoemd. De route gaat vervolgens over een pad dat de scheidslijn vormt tussen bos en akkerland en komt uit bij de Mortel; een voormalige leemkuil.

Kenmerken

  • Gratis parkeren
  • De route gaat over verhard en onverhard terrein
  • Het kan modderig zijn, dus pas schoeisel hierop aan.

De Greswarenfabriek

De Greswarenfabriek behoorde ooit tot één van de grootste industriële panden in Noord-Limburg, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1880. In 2018 werd gestart met de renovatie van het pand. Momenteel biedt dit imposante gebouw middenin het dorp Reuver onderdak aan onder andere een school, restaurant en het terras van De Gresbuus. Hier kun je terecht voor een smakelijke lunch en pannenkoeken.

Meer informatie
De Gresbuus
De Gresbuus

Eetcafé de Troubadour

Eetcafé de Troubadour ligt aan de Markt van Beesel en beschikt over een gezellig terras. Na een stevige wandeling kom je hier tot rust onder het genot van koffie en vlaai of een heerlijk fris (speciaal)biertje.

Meer informatie
Startpunt Wandel Route Netwerk Beesel
Startpunt Wandel Route Netwerk Beesel

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en/of over dit gebied? Ga naar de website van Hart van Limburg. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk hier de route