Duitsland

In Duitsland vind je heel veel wandelpaden en wandelroutes. Deze brengen je door afwisselende landschappen met bossen, heuvels en zelfs strand en zee. Vlak over de grens vind je al uitstekende wandelmogelijkheden. Hier lichten we verschillende mooie gebieden en routes voor je uit.

Winterpret in Duitsland

Met sneeuw bedekte bergen en bossen, bevroren meren en knusse vakwerkstadjes: welkom in winterwonderland Duitsland! Trek er deze winter op uit bij onze oosterburen en geniet van winterwandelingen met weidse uitzichten en verse knisperende sneeuw onder je voeten.

Lees meer
Nationale parken in Duitsland: 7 tips

In Duitsland vind je heel veel natuurgebieden: van nationale parken tot UNESCO-biosfeerreservaten. We tippen 7 nationale parken vol wandelmogelijkheden.

Lees meer
Wadlopen bij de Waddenzee in Duitsland

Wandel over het uitgestrekte wad van de Nedersaksische Waddenzee en geniet van het weidse uitzicht. Wadlopen aan de Duitse Noordzeekust betekent lekker uitwaaien!

Lees meer
Unieke natuur én geschiedenis op de Harzer Grensweg

Vier decennia deelde een grens Duitsland in een oost- en westelijk deel. In die meer dan 40 jaar ontwikkelde zich in het grensgebied tussen Oost- en West-Duitsland een uniek en ongerept natuurlandschap: de Groene Band. Tegenwoordig is het voormalige grensgebied een interessante én ontspannende bestemming voor een actieve vakantie in de natuur.

Lees meer
De 7 mooiste wandelregio’s in Duitsland

Buurland Duitsland heeft alles in huis voor een afwisselende wandeldag of –vakantie. Wandel.nl geeft je zeven tips om te wandelen in de mooiste regio’s van onze oosterburen.

Lees meer
Te voet langs de jonge Donau

De 220 kilometer lange wandelroute Donau-Panorama-Weg in het Duitse Beieren is bij uitstek geschikt voor natuur- én cultuurliefhebbers. In tien etappes loop je van Neustadt an der Donau naar Passau, waar maar liefst drie rivieren samenkomen.

Lees meer
Beleef de natuur met al je zintuigen in Alpenwelt Karwendel

Kruiden ontdekken, ruiken, proeven en verwerken: dat doen de kruidenexperts in het Duitse Alpenwelt Karwendel. De drie kruidenvrouwtjes Sabine Dallman, Denny Bötger en Petra Zurwesten trekken wekelijks met hun gasten door de dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald en vertellen je alles over de wilde kruiden die je hier kunt vinden.

Lees meer
De Groene Band in Thüringen

De Groene Band volgt de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland. Dit gebied heeft zich kunnen ontwikkelen tot een natuurlijke oase. Wandelpaden leiden over glooiende heuvels en weides, door bossen en stille rivierdalen. Tijdens de wandeling wordt de geschiedenis van de deling van Europa zichtbaar.

Lees meer
De magie van het Nationaal Park Beierse Woud

Ontdek met ranger Kristin Biebl de magie van het Beierse Woud. Tijdens een indrukwekkende wandeling kun je de Beierse groene oase beleven.

Lees meer
8x wandelen in het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud is een afwisselende wandelregio in Duitsland. Op deze acht wandelroutes kun je kennis maken met de natuur, maar ook met de rijke geschiedenis.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?