Duitsland

In Duitsland vind je heel veel wandelpaden en wandelroutes. Deze brengen je door afwisselende landschappen met bossen, heuvels en zelfs strand en zee. Vlak over de grens vind je al uitstekende wandelmogelijkheden. Hier lichten we verschillende mooie gebieden en routes voor je uit.
Op wandelvakantie in Saarland (Duitsland)

In het Saarland, een deelstaat van Duitsland, vind je heel veel natuur, uitgestrekte wijngaarden, mooie wandelroutes en gezellige stadjes. Kortom: de ideale bestemming voor een mooie wandelvakantie.

Lees meer
Beleef een afwisselend wandelavontuur in Nedersaksen

Uitdagende hellingen in het Harzgebergte, een pelgrimstocht maken of op blote voeten over het wad waden: voor wandelaars is Nedersaksen (Noord-Duitsland) een veelzijdige vakantiebestemming. Wandel.nl vertelt je meer over het enorme scala aan mogelijkheden.

Lees meer
Grenzeloos wandelplezier in NaturWanderPark delux

Bizarre rotsen, diepe bossen, bloeiende weiden, zeldzame dieren en planten: De 23 rondwandelroutes in het grensgebied van Luxemburg en Duitsland bieden puur natuurgenot.

Lees meer
Zonsopgang op de Simetsberg

Vroege vogels kunnen een van de mooiste zonsopgangen in de Karwendel-Alpenwereld bewonderen, inclusief 360°-panorama-uitzicht.

Lees meer
Sprookjesachtig wandelen in Rijnland-Palts

Weg van de drukte en genieten van de schoonheid van de natuur - dat is wat wandelaars in Rijnland-Palts kunnen ervaren. De tien regio in Rijnland-Palts kennen een uitgebreid netwerk van uitstekende wandelpaden.

Lees meer
Genieten in het Zwarte Woud

Afwisselend, ontspannend, uitdagend: het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland ligt midden in het Zwarte Woud en belooft een vakantie vol bijzondere belevenissen.

Lees meer
De Harz: wandelen en cultuur beleven

In de Harz vind je bijzonder natuur, zoals met mist bedekte kliffen en bergtoppen. Maar je kunt tijdens je wandelingen ook genieten van een uniek cultureel aanbod, zelfs met de status van Unesco-Werelderfgoed.

Lees meer
Ontdek de natuur en ervaar de stad in de regio Leipzig

In de omgeving van de cultuurstad Leipzig, in het oosten van Duitsland, liggen natuur en cultuur vlak bij elkaar. Een uitgebreid wandelnetwerk brengt je langs alle hoogtepunten van deze streek. Op deze pagina geven we je alvast inspiratie.

Lees meer
Wandelen over de grens: het Zwarte Woud

Beginnende langeafstandswandelaars komen in Europa zeker aan hun trekken. Ben je het Nederlandse platteland zat en heb je zin om de grens over te gaan? Wandel.nl neemt je mee door het Zwarte Woud.

Lees meer
Winterpret in Duitsland

Met sneeuw bedekte bergen en bossen, bevroren meren en knusse vakwerkstadjes: welkom in winterwonderland Duitsland! Trek er deze winter op uit bij onze oosterburen en geniet van winterwandelingen met weidse uitzichten en verse knisperende sneeuw onder je voeten.

Lees meer
Nationale parken in Duitsland: 7 tips

In Duitsland vind je heel veel natuurgebieden: van nationale parken tot UNESCO-biosfeerreservaten. We tippen 7 nationale parken vol wandelmogelijkheden.

Lees meer
Wadlopen bij de Waddenzee in Duitsland

Wandel over het uitgestrekte wad van de Nedersaksische Waddenzee en geniet van het weidse uitzicht. Wadlopen aan de Duitse Noordzeekust betekent lekker uitwaaien!

Lees meer
Unieke natuur én geschiedenis op de Harzer Grensweg

Vier decennia deelde een grens Duitsland in een oost- en westelijk deel. In die meer dan 40 jaar ontwikkelde zich in het grensgebied tussen Oost- en West-Duitsland een uniek en ongerept natuurlandschap: de Groene Band. Tegenwoordig is het voormalige grensgebied een interessante én ontspannende bestemming voor een actieve vakantie in de natuur.

Lees meer
De 7 mooiste wandelregio’s in Duitsland

Buurland Duitsland heeft alles in huis voor een afwisselende wandeldag of –vakantie. Wandel.nl geeft je zeven tips om te wandelen in de mooiste regio’s van onze oosterburen.

Lees meer
Te voet langs de jonge Donau

De 220 kilometer lange wandelroute Donau-Panorama-Weg in het Duitse Beieren is bij uitstek geschikt voor natuur- én cultuurliefhebbers. In tien etappes loop je van Neustadt an der Donau naar Passau, waar maar liefst drie rivieren samenkomen.

Lees meer
Beleef de natuur met al je zintuigen in Alpenwelt Karwendel

Kruiden ontdekken, ruiken, proeven en verwerken: dat doen de kruidenexperts in het Duitse Alpenwelt Karwendel. De drie kruidenvrouwtjes Sabine Dallman, Denny Bötger en Petra Zurwesten trekken wekelijks met hun gasten door de dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald en vertellen je alles over de wilde kruiden die je hier kunt vinden.

Lees meer
De Groene Band in Thüringen

De Groene Band volgt de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland. Dit gebied heeft zich kunnen ontwikkelen tot een natuurlijke oase. Wandelpaden leiden over glooiende heuvels en weides, door bossen en stille rivierdalen. Tijdens de wandeling wordt de geschiedenis van de deling van Europa zichtbaar.

Lees meer
De magie van het Nationaal Park Beierse Woud

Ontdek met ranger Kristin Biebl de magie van het Beierse Woud. Tijdens een indrukwekkende wandeling kun je de Beierse groene oase beleven.

Lees meer
8x wandelen in het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud is een afwisselende wandelregio in Duitsland. Op deze acht wandelroutes kun je kennis maken met de natuur, maar ook met de rijke geschiedenis.

Lees meer
De natuur bepaalt in het NaturWanderPark delux

Wandel door smalle kloven en langs bizarre rotsformaties in de grensoverschrijdende wandelregio NaturWanderPark delux.

Lees meer
De Harz - adembenemend landschap in het hart van Duitsland

Met meer dan 9000 kilometer aan wandelwegen ligt er in het legendarische Harzgebergte een wandelparadijs voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Lees meer
Bergischer Weg: Wandelen door historische dorpen en idyllische landschappen

Op de wandelroute Bergischer Weg, die meer dan honderd jaar oud is, loop je in één keer dwars door het Bergische Land. Van het Ruhrgebied tot aan Königswinter aan de Rijn.

Lees meer
Wandelen langs de Duitse Donau

Langs de Duitse Donau kom je langs spectaculaire natuurfenomenen.

Lees meer
Wandelen door de mystieke Harz

Ontdek de groene heuvels en romantische kloven in de mysterieuze Harz.

Lees meer
10x wandeltips in Thüringen

(advertorial) Centraal in Duitsland ligt de regio Thüringen. Niet voor niets het groene hart van Duitsland. Deze regio, op zes uur rijden, heeft veel historie, natuur en cultuur te bieden met volop wandelplezier. Hierbij een top 10 van de mooiste wandelroutes.

Lees meer
10x wandelen in Duitsland

Duitsland heeft alles in huis voor verwende wandelaars. Wandel.nl geeft je tien tips over de mooiste wandelgebieden bij onze oosterburen.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.