Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Zes opwarmers voor de 4Daagse Nijmegen

Doe je mee aan de 4Daagse Nijmegen? Dan ben je ongetwijfeld al begonnen met trainen, zodat je die 30, 40 of 50 kilometer straks ongeschonden doorstaat. De allerleukste training is natuurlijk een gezamenlijke wandeltocht, want zo kun je elkaar een beetje motiveren. En het is wel zo gezellig! Met deze zes aanraders uit onze Wandelagenda train je maximaal voor jouw 4Daagse.

Afbeelding finish Rondje Someren
Rondje Someren.
Voor veel mensen is het Rondje Someren de ideale laatste wandeltocht voorafgaand aan de Nijmeegse 4Daagse

Meerdaags Wandelevenement Venray

Wanneer? Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni
Waar? Venray (Limburg)
Afstanden: 10 - 15 - 20 - 30 -  40 - 50 km per dag en op zondag een familieroute van 5 km.

Een, twee of zelfs drie dagen lang natuurschoon en cultuurhistorie te voet ontdekken? Dat doe je in Venray tijdens dit meerdaagse wandelevenement, dat dit jaar ook nog het eerste lustrum viert. Je wandelt vanuit het centrum langs de charmante, omliggende kerkdorpen en ondertussen bewonder je de rijke geschiedenis en afwisselende landschappen. Het fijne aan dit evenement is dat je zelf mag beslissen hoeveel dagen je meeloopt, en ook de afstand kun je per dag wisselen. Zo zit er altijd een wandeling bij die bij jou past. Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting ALS Nederland en Stichting Durf Te Vragen.

Schrijf je in
Afbeelding Meerdaags Wandelevenement Venray
Afbeelding Wandel4daagse Alkmaar

Wandel4daagse Alkmaar

Wanneer? Woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni
Waar? Alkmaar (Noord-Holland)
Afstanden: 9 – 15 – 20 – 25 - 40 km

Organisator Le Champion laat met de Wandel4daagse Alkmaar altijd weer verrassende plekjes van Alkmaar en omgeving zien. Je geniet van uitgestrekte polders, bossen, bekende duurzame (villa)wijken, historische en religieuze locaties. En natuurlijk geniet je nog harder van het feestelijke finishfeest op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt. Het is handig en gezellig dat er bij de finish veel horeca te vinden is en in 10 minuten lopen sta je alweer op Alkmaar CS. Bij je inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker.

Schrijf je in

Tweedaagse Kalorama Wandeltocht

Wanneer? Zaterdag 25 en zondag 26 mei
Waar? Beek (Gelderland)
Afstanden:  5 - 10 – 12,5 - 20 - 30 – 40 km

De 85e editie van de Kalorama Wandeltocht is één van de mooiste van Nederland. De routes lopen onder andere door Beek-Ubbergen, de prachtige Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard zal er ook geklommen worden door het heuvellandschap van Berg en Dal, waarbij alle wandelaars verpleeghuis Kalorama zullen aandoen!

Schrijf je in
Zes opwarmers voor de 4Daagse Nijmegen; Kalorama Wandeltocht
© Kalorama Wandeltocht
Afbeelding Waalbrug

Mariken van Nieumeghentocht

Wanneer? Zondag 30 juni
Waar? Nijmegen (Gelderland)
Afstanden: 5 – 10- 15 – 20 – 30 – 40 km

Bij de meeste wandelaars staat-ie bekend als de Marikentocht, maar dit lijkt wellicht wat veel op Marikenloop (een hardloopwedstrijd voor vrouwen). We hebben het over de Mariken van Nieumeghentocht, georganiseerd door de Nijmeegse Wandelsportvereniging Wios '81. Wandelaars starten vanuit de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging De Trekvogels en lopen door de historische binnenstad van Nijmegen, langs (uiteraard) het beeld van Mariken van Nieumeghen op de Grote Markt. Je ziet de Waalbrug van haar mooiste kant en proeft alvast de sfeer van de 4Daagse in juli. Deelnemers met de langste afstanden gaan vervolgens richting Beek-Ubbergen en Groesbeek, om vervolgens via de bossen weer terug te keren. Voor koffie, thee, soep en broodjes wordt gezorgd via het zogeheten ‘wagenrusten’.

Schrijf je in

Rondje Someren

Wanneer? Zondag 7 juli
Waar? Someren (Noord-Brabant)
Afstand: 40 km

Voor veel mensen, met name in het zuidoosten van het land, is het Rondje Someren van wandelvereniging JOEK de ideale laatste wandeltocht voorafgaand aan de 4Daagse Nijmegen. Nog één keer flink wat kilometers maken in het prachtige natuurschoon. Je kunt kiezen uit de originele natuurroute via de Strabrechtse Heide en het Keelven, óf een volledig verharde route. Na 20 km komen de wandelaars terecht op het parcours van de gezellige Kennedymars. Someren en de omliggende dorpen ademen tijdens deze tocht de sfeer en gastvrijheid die je kent van de 4Daagse. Daarnaast wordt de verzorging onderweg altijd goed gewaardeerd. Op de route zijn 7 rustposten te vinden met een ruime hoeveelheid gratis eten en drinken. Op de helft van de posten is ook medische verzorging aanwezig. 

Schrijf je in
Afbeelding Rondje Someren
rivierenlandschap en kerk in Batenburg bij Wijchen
Batenburg bij Wijchen. (Foto: © Joeke Pieters, Flickr)

Kerkdorpentocht

Wanneer? Zaterdag 6 en zondag 7 juli
Waar? Wijchen (Gelderland)
Afstanden: 5 – 10 – 15 – 20 – 30 – 40 km

Traditiegetrouw de laatste tweedaagse oefentocht voorafgaand aan de 4Daagse! Zoals de naam al zegt, kom je door verschillende kerkdorpjes in de omgeving van Wijchen en proef je zo alvast wat van de sfeer van de Dag van Wijchen tijdens de 4Daagse. Wijchen is over het algemeen best een rustig dorp, maar als het op wandelen aankomt, is hier veel te beleven. Vanaf de Arcus-sporthal bereik je in no time de weilanden, meren, heidevelden en natuurlijk de karakteristieke kerkdorpjes in de omgeving. Je wandelt meestal over verharde wegen en de verschillende routes zijn goed bepijld. Ook je trouwe viervoeter is welkom tijdens deze wandeltocht.

Meer info over deze tocht

Wandelagenda

In onze Wandelagenda vind je nog veel meer leuke wandeltochten en evenementen. Neem je een kijkje?

Ga naar de Wandelagenda