Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

5 redenen om aan een wandelevenement deel te nemen

Na twee jaar van coronamaatregelen, waardoor het ene na het andere evenement werd geannuleerd, is het weer mogelijk om gezamenlijk de wandelschoenen aan te trekken en een mooie route te wandelen. Of je nu een fervente evenementenganger bent, of nieuw bent in de wereld van de wandelevenementen, Wandel.nl geeft je vijf redenen om eens deel te nemen aan een leuk event.

Afbeelding Soester Wandelweekend

1. Je traint met een doel

Nu we weer kunnen kiezen uit verschillende wandelevenementen, kunnen we onszelf ook weer doelen stellen. Misschien wil je je wandelafstand uit gaan breiden, eens een dagtocht maken, of heb je je aangemeld voor de Nijmeegse 4Daagse. Een mooi doel voor ogen vraagt om training. Die gemarkeerde datum in de agenda is direct een boost voor je motivatie om je goed voor te bereiden op jouw moment.

Afbeelding samen wandelen

2. Je verlegt je grenzen

Vind je het spannend om naar een evenement af te reizen, met veel mensen samen te zijn of een afstand te wandelen die je nog nooit hebt overbrugd? Dan is dit een mooie gelegenheid om je grenzen te verleggen. Want uit je eigen comfortzone stappen voelt misschien wel even heel ongemakkelijk, maar als je je naderhand realiseert hoeveel plezier het je heeft opgeleverd, doe je het zo weer!

3. Je ontmoet gelijkgestemden

Het sociale aspect van wandelen komt tijdens een wandelevenement duidelijk tot uiting. Met allemaal gelijkgestemden geniet je van de route, de sfeer, de mensen om je heen. Zeker na twee jaar zonder evenementen is het een verademing om eindelijk weer samen te kunnen komen. Wandelevenementen zijn bij uitstek geschikt om leuke mensen te ontmoeten en bijzondere gesprekken te voeren tijdens het wandelen. Ga eens alleen naar een wandelevenement. Wedden dat je binnen de kortste keren nieuwe wandelmaatjes ontmoet en vriendschappen sluit?

Afbeelding samen wandelen

4. Je ontdekt nieuwe plekken en routes

Vaak wandel je in je eigen omgeving, je eigen vaste rondje(s). Hoe leuk is het dan om eens een compleet nieuwe omgeving te ontdekken, of juist nieuwe paadjes in je eigen regio? Deelnemen aan een wandelevenement is daarom ook de perfecte manier om op ontdekkingsreis te gaan. Evenementen worden door het hele land georganiseerd, dus waar je ook vandaan komt, er valt altijd wel een nieuwe omgeving te ontdekken. En wellicht raak je wel zo geïnspireerd dat je buiten de evenementen om zelf op zoek gaat naar nieuwe wandelroutes.

Afbeelding Soester Wandelweekend
Een van de vele wandelevenementen deze zomer: het Soester Wandelweekend (20 en 21 augustus)

5. Je raakt geïnspireerd voor nieuwe avonturen

Geen betere manier om geïnspireerd te raken voor nieuwe wandelavonturen dan tijdens een wandelevenement. Vaak krijg je tijdens een evenement flyers uitgereikt van andere evenementen, dus je kunt meteen je volgende tocht al gaan plannen. Daarnaast kunnen gesprekken met andere wandelaars je laten wegdromen bij hun verhalen, of kom je iemand tegen die net als jij de droom heeft om eens een huttentocht te maken in de bergen. Waarschuwing: wie geïnspireerd raakt, gaat het avontuur tegemoet!

Bekijk de Wandelagenda

Bij ons vind je een complete Wandelagenda om door te grasduinen. Bekijk nu welke wandeltochten en -evenementen er binnenkort plaatsvinden. Maak er een gezellige wandeling van!

Zoek je wandeltocht