Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Deze wandeltochten zijn net even anders

Wandelen kan altijd en overal. En het leuke is dat je het bijna overal mee kunt combineren. Bekijk nu een paar leuke wandelevenementen waarbij het wandelen er nét even anders aan toe gaat. We zien je graag aan de start!

Wandelaars gaan met een trekpontje een sloot over tijdens de Otterloop.
Trekpontje tijdens de Otterloop.

Wandelen en... zwerfafval rapen

2e Utrechtse Plandeldag
Zaterdag 26 augustus

Het werkwoord 'plandelen' is inmiddels al aardig ingeburgerd, als samentrekking van wandelen en plastic rapen. Het is niet alleen nuttig, maar ook een gezellige én laagdrempelige wandelactiviteit. Van klein tot groot, van peuter tot pensionado: iedereen kan meedoen! Plandelman Anton Damen – bekend van zijn blog op Wandel.nl – trommelt iedereen op voor een giga-schoonmaak in Utrecht tijdens de 2e Utrechtse Plandeldag. Van Lunetten en Lombok tot Leidsche Rijn, van Vleuten tot Veemarkt en van Kanaleneiland tot Overvecht; het doel is om maar liefst 2000 straten zwerfafvalvrij te maken. En natuurlijk te genieten van je wandeling!

Meer informatie
Anton Damen (midden) en een groep plandelaars in Utrecht.
Utrechtse Plandeldag, georganiseerd door Anton Damen (midden). (Foto: © Jack Tillmanns, Foto Focus)
Vier wandelaars eten frikandellen tijdens een wandeltocht.
Frikandellentocht Dordrecht, georganiseerd door Natasja Warnars (rechts).

Wandelen en... frikandellen snacken

Frikandellentocht Dordrecht
Zaterdag 26 augustus, zondag 3 september e.v.

Natasja Warnars uit Heerjansdam wandelt graag én houdt ontzettend van frikandellen. Waarom zou je deze twee geneugten des levens niet combineren tot een mooie wandeltocht, dacht zij. De populaire frikandellentocht werd geboren. Dit is inmiddels een terugkerende groepswandeling van ruim 11,5 kilometer door het historische centrum van Dordrecht, met meerdere stops om lekker te snacken. Via de Facebookpagina van Natasja blijf je op de hoogte, ze organiseert namelijk meerdere tochten per jaar. Zo staat er op 10 september ook nog een Langelummelloop in Dordrecht op de planning. Tijdens de wandeltocht van 18 kilometer smul je maar liefst 3 extra grote frikandellen op, oftewel de Lange Lummel van 34 centimeter. Dit wil je een keer meegemaakt hebben!

Meer informatie

Wandelen en... otters spotten

Otterloop, Nieuwkoop
Zaterdag 16 september

Herken jij de pootafdrukken, vraatsporen (vissenkoppen, schalen of afgestroopte paddenhuiden), het scherpe geluid of de uitwerpselen van de otter? Tijdens de Otterloop georganiseerd door Rotaryclub Nieuwkoop, kun je ernaar op zoek. Alle routes gaan namelijk door het natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van het Groene Hart. Hier leeft sinds een paar jaar een aantal otterfamilies. Op de website van de Otterloop krijg je leuke video-updates van de dieren. Otters zijn meestal ’s nachts actief en overdag wat schuw, dus de kans dat je er een treft is wel wat klein. Maar het idee dat je hier wandelt in de thuishaven van dit mooie waterroofdier, is natuurlijk bijzonder. Sowieso kom je tijdens deze wandeltocht in natuur die normaal voor wandelaars gesloten blijft, tussen het riet, langs en zelfs over het water, door weiden en over dijken.

wandelaars in de natuur aan het water.
Otterloop.

Wandelen en... dansen voor het goede doel

Walk & Dance To Fight Cancer
23 september, 8 oktober, 14 oktober en 29 oktober

Wandelen en dansen of dansend wandelen. En dat voor het goede doel, namelijk om kanker tegen te gaan. De komende tijd staan vier evenementen van Fight Cancer op de planning: op 23 september tijdens de Tocht om de Noord in Groningen, op 8 oktober in Voorschoten, op 14 oktober in Hilversum en op 29 oktober in Hanzestad Zwolle. Doe mee, loop die pittige kilometers en haal geld op voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Op het eindevent kun je de heupen en benen los schudden en vier je dansend je prestatie én de opbrengst met alle andere deelnemers en supporters.

Meer informatie

Wandelen en … 24 uur doorgaan

24 uur voor... Issoria, Leiden
Donderdag 26 en vrijdag 27 oktober

Non-stop 24 uur wandelen om geld op te halen voor Issoria Hospice & Thuis in Leiden, dat klinkt als een wandelevenement dat zijn weerga niet kent. Je kunt op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober meedoen met de eerste editie van dit wandelevenement van de TK Challenge Foundation. Je start op donderdag om 17.00 uur aan de Vondellaan in Leiden. Vanaf hier worden rondes van 10 kilometer gelopen. Gaat het jou lukken om tien keer tien kilometer in 24 uur te wandelen? Je mag ook voor iets minder gaan, het minimum is 10 kilometer. Met de insteek van 24 uur wandelen, wordt een link gelegd met de vrijwilligers van het hospice die 24 uur per dag klaar staan om mensen te helpen. Met het wandelevenement wordt geld opgehaald voor een nieuw oproepsysteem.

Meer informatie
wandelaars op straat.
(Foto: TK Challenge Foundation)