Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Voor jou getest: LOWA INNOVO Mid Ws GTX

Wandelschoenen saai en lomp? Zeker niet als het aan LOWA ligt. Met de LOWA INNOVO brengt deze specialist in wandelschoenen een stijlvolle wandelschoen op de markt in hippe kleuren. Onze redacteur Andrea van Lieshout trok ze aan voor een testwandeling over de Utrechtse Heuvelrug.

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; close up van benen en schoenen wandelend over pad
© Andrea van Lieshout

Zoals de naam INNOVO doet vermoeden, gaat het hier om een innovatief model van de LOWA dat zich niet met een andere LOWA schoen laat vergelijken. Zo heeft de zool niet alleen een vernieuwde comfortabele en dempende tussenzool, maar is de hiel ook licht verhoogd. Deze chuncky look geeft tevens optimale grip door de plaatsing van de noppen op de buitenzool.
Het oog wil ook wat. Een hoge schoen in hippe kleuren, mooie materialen en een stoere uitstraling door de verhoogde teenstootrand: de INNOVO is verjongend en bovendien een lichtgewicht. De combinatie van een multifunctionele schoen, lichte wandelschoen en trekkingschoen in één: er is maar één manier om daar achter te komen…

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; close up schoenen
© Andrea van Lieshout

Eerste kennismaking

De deurbel gaat en de pakketbezorger staat voor de deur met een doos. Ik weet direct wat er in zit. Ik verwacht de LOWA INNOVO en ben verrast door de mooie petrolblauwe kleur met aqua details. Precies op tijd om er de eerste dagen even mee door het dorp te wandelen, voordat ik zondag een lange wandeling met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug ga maken.
De eerste kennismaking  maakt me blij: mijn voeten worden comfortabel omsloten door de hoge wandelschoenen en ze hebben een wat ruimere toebox. In vergelijking met de LOWA RENEGADE, die voor mij net iets te smal zijn, valt de INNOVO iets breder in de voorvoet.
Met de tweezone-veter-sluiting kan ik de schoenen dusdanig veteren dat mijn hiel stevig in de hielkap valt en ik verzekerd ben van een goede fit en comfort tijdens het wandelen. De korte stukjes door het dorp gebruik ik dit te finetunen. Wat me tijdens deze kilometers over de stoep direct opvalt is de demping van de schoen. Mijn landing wordt zachtjes opgevangen. Hier kan ik wel wat kilometers op lopen!

 

 

25 kilometer testen

Die zondag wandel ik met vier vrienden een mooie route van 25 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Ons startpunt is Vliegbasis Soesterberg van waar we via verharde en onverharde paden naar Lage Vuursche wandelen en via Den Dolder weer terug. Een prima testcase om nader kennis te maken met deze wandelschoenen.
Ook al ken ik de Utrechtse Heuvelrug goed, ik wandel toch weer over nieuwe paden. We zien hagedissen en reeën, hebben mooie gesprekken en ik vergeet bijna dat ik ook nog moet letten op hoe mijn nieuwe schoenen lopen! Dat is een goed teken, want ze zitten dus erg comfortabel. De demping en binnenvoering geven mijn voeten een zacht omsloten gevoel, waarbij de druk gelijk verdeeld wordt. Bovendien zijn de schoenen licht en is de zool vrij soepel, waardoor mijn voeten zich natuurlijk af kunnen wikkelen.

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; wandelen op Vliegbasis Soesterberg
© Andrea van Lieshout
Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; wandelen in het bos
© Andrea van Lieshout

Zonder dat ik er erg in heb zijn we al halverwege de route en houden we een pauze in Lage Vuursche, waar we in één van de pannenkoekenrestaurants lunchen. Vervolgens vervolgen we onze route en is het komende stuk voornamelijk asfalt, waarna we het laatste stuk vooral via onverharde paden over de Vliegbasis teruglopen naar ons startpunt. Wat ik fijn vind van hoge schoenen, is dat je minder snel zand en steentjes in je schoen krijgt. Geen overbodige luxe op de zandpaden.
Opvallend is dat de schoenen zowel op asfalt als losse zandgrond een prima grip en demping hebben, zonder dat het ten koste gaat van het comfort of stabiliteit. En ik denk dat dat deze schoen zo veelzijdig maakt.

Goretex

De LOWA INNOVO is verkrijgbaar in twee versies: met en zonder GORE-TEX. Ik draag de versie met GORE-TEX. Met de nattigheid in de bossen of een flinke regenbui is de Goretex versie geen overbodige luxe. Bovendien biedt het net wat meer comfort als het slecht weer is. Ook al zijn de schoenen gevoerd met GORE-TEX, ik heb wel het idee dat de schoenen goed ventileren. Geen moment heb ik het gevoel warme voeten te hebben, ook al is de temperatuur op de dag van onze lange wandeling een stuk hoger dan de weken ervoor.

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; close up schoenen in plas water
© Andrea van Lieshout
Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; Andrea zit op betonnen constructie
© Andrea van Lieshout

Conclusie

Ik kan kort en bondig zijn over de LOWA INNOVO: wat een fijne schoen! Of je kiest voor een korte of lange wandeling, de stabiliteit van de schoen zorgt voor stapzekerheid. Ook als je vermoeid begint te raken. Bovendien zien ze er ook gewoon goed uit: lekker stoer en robuust, terwijl ze onder dat uiterlijk gewoon heel toegankelijke en comfortabel zijn. Voor de diverse Nederlandse ondergronden heel geschikt, maar ik durf ze van de zomer ook mee te nemen naar meer bergachtige gebieden voor fijne hikes en mooie avonturen.

Getest:

LOWA INNOVO GTX Mid (Ws)
Verkrijgbaar voor dames en heren
In 4 verschillende kleuren
Prijs € 200,-

Bekijk ze hier

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws GTX; close up schoen in blauw
© LOWA

Ook verkrijgbaar:
LOWA INNOVO Mid (Ws)
Verkrijgbaar voor dames en heren
In 2 verschillende kleuren
Prijs € 180,-

Bekijk ze hier

Voor Jou Getest LOWA INNOVO Ws; in bruine kleur
© LOWA

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met LOWA. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.