Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Zo loop je nieuwe wandelschoenen in

Weer of geen weer, zomer of winter, het is altijd tijd voor een heerlijke wandeling. Om optimaal te genieten van een mooie wandeltocht, zijn wandelschoenen erg belangrijk. Niet alleen biedt een goede wandelschoen veel comfort, ook helpt een goede wandelschoen je bij het ondersteunen van je hele lichaam tijdens een wandeling, waarmee je fysieke klachten kunt voorkomen. Als je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht, is het echter van groot belang om deze goed in te lopen. Wij geven je dan ook graag een aantal tips om jouw wandelschoenen goed in te lopen.

Nieuwe schoenen in lopen

Rustig beginnen

De meeste mensen die nieuwe wandelschoenen gekocht hebben, zijn erg enthousiast en willen direct op pad met hun nieuwe paar schoenen. Toch is het niet verstandig om direct met nieuwe schoenen een lange wandeltocht te maken. Je voeten moeten namelijk wennen aan de nieuwe schoen, net zoals je schoenen moeten wennen aan je voeten. Goede wandelschoenen gaan op den duur namelijk naar je voeten staan, wat betekent dat ze steeds beter om je voeten heen gaan zitten. Een nieuwe schoen is nog niet aangepast aan de vorm van jouw voet. Begin daarom rustig. Doe ze overdag aan als je nog niet gaan wandelen, draag ze naar je werk of wanneer je een kort rondje maakt om een boodschapje te doen. Fietsen is ook een handige manier om aan je schoenen te wennen.

Begin met korte afstanden

Als je de schoenen een aantal dagen hebt ingelopen, is het tijd om ze tijdens het wandelen te gaan dragen. Tijdens een goede wandeling gaan de schoenen pas echt naar je voeten vormen. Het is echter aan te raden om te beginnen met relatief korte afstanden. Begin kort en ervaar hoe de schoenen voelen. Zo geef je je voeten de tijd om aan de schoen te wennen, zonder ze direct te overbelasten. Bovendien zal de schoen, ook bij kleinere afstanden, soepeler worden en beter aan je voet passen. Zodra je merkt dat je geen fysieke klachten krijgt aan bijvoorbeeld je voeten, je benen of je rug is het tijd om de afstanden te verlengen.

Goede verzorging van de schoen

Hoe langer je de schoen in hoge kwaliteit houdt, hoe langer de schoen mee gaat en dus goed naar je voeten gaat vormen. De verzorging van de schoen is daarbij van groot belang. Zorg ervoor dat je na een wandeling de schoen goed schoonmaakt. Verwijder vuil van de schoen en zorg dat de schoenen droog zijn als je ze opbergt. Zijn de schoenen nat, stop dan een oude krant in de schoen die het vocht kan opnemen. Zet je schoenen nooit onder of op de verwarming. 

Goede wandelschoenen aanschaffen

Wandelschoenen zijn beschikbaar in vele soorten en maten, en ook in verschillende prijsklassen. Als je een goede schoen wil hebben, is het aan te raden om niet voor het allergoedkoopste te gaan, maar een schoen in een goede prijs kwaliteit verhouding te vinden bij een specialist op het gebied van wandelschoenen. Dan ben je verzekerd van wandelschoenen van een goed merk en hoge kwaliteit. Daarnaast kan een specialist op het gebied van wandelschoenen helpen bij het zoeken naar de ideale schoen voor jouw manier van wandelen, of je nu kleine wandelingen door je eigen woonwijk maakt of uitgebreide wandeltochten over gevarieerd terrein. We wensen je veel plezier met je nieuwe schoenen en veel mooie wandelkilometers toegewenst!