Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Op deze wandelschoenen kan jij de hoogte in

Wist je dat je in eigen land ook heel wat hoogtemeters kunt maken tijdens het wandelen? Daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste wandelschoenen nodig die je comfortabel naar de top brengen. Bekijk nu drie mooie routes met passende LOWA-schoenentips

man en vrouw wandelen op de heuvelachtige heide op een wandelpad.
(Foto: © LOWA Benelux)

In samenwerking met LOWA

Het hoogste punt van Nederland ligt op het Drielandenpunt in Vaals, dat op 322 meter boven NAP ligt. Maar ook in de rest van het land kun je tijdens het wandelen flink de hoogte in. Onlangs tipten we op Wandel.nl al een selectie gezellige wandelevenementen op heuvelachtig terrein zoals in Salland, Gelderland en Utrecht en nu voegen we daar een drietal mooie wandelroutes aan toe. Hier kan jij de nodige kilometers én hoogtemeters maken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit doet op kwalitatieve schoenen met een goede ondersteuning voor je voeten en enkels. LOWA heeft voor elke wandelaar de perfecte wandelschoenen.

Geversduin, Castricum (12 km)

Wandel je graag door zand, bossen en duinen? Ga dan voor een rondwandeling van 12 kilometer door één van de mooiste duingebieden van ons land: Geversduin in Castricum. De sportieve en dynamische INNOX PRO GTX MID van LOWA is perfect voor zo’n niet al te zware duinwandeling. Deze multifunctionele allrounder zit comfortabel en lichtgewicht aan je voeten. De flexibele en sportieve schoen beweegt met elke beweging mee, wat jou veel draagcomfort garandeert. De tussenzool van LOWA DynaPU® zorgt voor een goede demping en de innovatieve LOWA MONOWRAP® en de Soft Stabilizer stabiliseren elke stap. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij regen en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte Gore-Tex voering voor een optimaal klimaat in de schoenen.

Bekijk de schoenen (m/v)
man en vrouw wandelen in de natuur op trekkingschoenen van LOWA
LOWA INNOX PRO GTX MID. (Foto: © LOWA Benelux)
man en vrouw wandelen in het bos met de zon die door de bomen komt.
(Foto: © LOWA Benelux)
twee mensen waarvan alleen de benen zichtbaar zijn met wandelschoenen aan van LOWA
LOWA RENEGADE GTX MID. (Foto: ©Alex Pusch, LOWA Benelux)

N70, Berg en Dal (14,2 km)

Ben je op zoek naar een pittige maar sprookjesachtige boswandeling? Ga dan voor de N70-wandelroute door het stuwwallenlandschap bij Nijmegen, Beek-Ubbergen en Berg en Dal. Je zult de steile heuvels zeker in je kuiten voelen! Met de LOWA RENEGADE GTX MID hoef je je tijdens deze wandeling in ieder geval geen zorgen te maken over je voeten. Deze klassieker zit al meer dan 25 jaar in de collectie van LOWA en wordt geroemd om zijn pasvorm en het loop- en draagcomfort. LOWA heeft bij deze schoen een stevige upper van nubuck leer gecombineerd met een unieke zoolconstructie en andere technische features. Met de RENEGADE GTX MID kun je de heuvels tijdens deze wandelroute makkelijk aan!

Bekijk de schoenen (m/v)

Heuvelrughike, Utrecht (92 km)

Wil je als wandelaar een keer tot het uiterste gaan? Dat kan met deze vijfdaagse wandelroute van 92 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Je begint de Heuvelrughike aan de oevers van het Gooimeer in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen. Voor bergwandelschoenen die passen bij deze heuvelachtige uitdaging, moet je uiteraard bij LOWA zijn. Dit jaar bestaat het schoenenmerk alweer 100 jaar. Om het jubileum goed in te luiden, heeft LOWA de klassieke RANGER GTX en LADY GTX een make-over gegeven.

afbeelding van een vrouw op een zandpad in de natuur.
Hiken door het zand bij de Amerongse Berg. (Foto: © Rens Kokke, Flickr)
benen over elkaar met de wandelschoenen rustend op een stuk boom.
Een klassieker in een nieuw jasje: LOWA LADY GTX. (Foto: © LOWA Benelux)

Een klassieker word je niet zomaar: deze schoenen zijn kwalitatief, functioneel, comfortabel én verzoolbaar. De schacht van beide modellen is uit één stuk nubuckleer gemaakt, wat voor een perfect draagcomfort zorgt. En de waterdichte en ademende Gore-Tex voering houdt je voeten niet alleen droog als je in een regenbui terechtkomt, maar zorgt ook voor een ideaal klimaat in de schoenen. De Vibram® APPTRAIL DIVO zool biedt demping en stabiliteit op de ruigste wandelroutes. Met de RANGER GTX en LADY GTX van LOWA heb je letterlijk honderd jaar vakmanschap aan je voeten.

Bekijk de schoenen (m/v)

100 jaar LOWA

Wat in 1923 begon in een kleine werkplaats in het ouderlijk huis van Lorenz Wagner, is tegenwoordig een internationaal merk dat in 80 landen wordt verkocht. LOWA heeft het merk met succes uitgebouwd en is hierbij haar drie belangrijkste pijlers nooit vergeten: het leveren van de beste kwaliteit, pasvorm en comfort. Op de onderstaande site lees je er meer over.

Ga naar LOWA
man en vrouw wandelen op heuvelachtig graslandschap.
(Foto: © LOWA Benelux)