Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Doe mee met de 2e Zevenheuvelenhike

Op zondag 24 september vindt de tweede editie van de Zevenheuvelenhike plaats. Dit is een stevige wandeltocht van 7, 14, 21 of 28 kilometer door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Museum Orientalis is dit jaar de nieuwe start- en finishlocatie en dat levert over alle afstanden weer mooie, vernieuwde routes op. Ga jij de uitdaging aan?

afbeelding van deelnemers aan de Zevenheuvelenhike in de zon.

De Zevenheuvelenhike is een stevige wandeltocht van 7, 14, 21 of 28 kilometer door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen op zondag 24 september. Het parcours is hetzelfde als dat van de Zevenheuvelentrail die een dag eerder plaatsvindt. De Zevenheuvelenhike kenmerkt zich door het zware en uitdagende parcours. Als je finisht in Museumpark Orientalis, dan ben je blij en trots dat de je de tocht hebt volbracht. Je prestatie kun je vieren op het finishfestival. Hier staan verschillende foodtrucks, barretjes, eettentjes en een DJ.

Net even anders dan de meeste wandeltochten

Het verschil tussen een hike en een ‘gewone’ wandeltocht zit hem in de zwaarte en begaanbaarheid van de route. bij wandelen loop je over goed begaanbare wegen en bospaden. Tijdens een hike worden meer moeilijk begaanbare paden en heuvels opgezocht. Doordat je tijdens de Zevenheuvelenhike over smalle paden met klimmen en dalen loopt kom je ook de verborgen plekjes in de natuur tegen. Tijdens de hike is er voldoende tijd om even pauze te nemen voor een foto, lunch onderweg of een mooi doorkijkje de Ooijpolder in.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in!
Zevenheuvelenhike
afbeelding van wandelaars door Museumpark Orientalis.
Nieuw in 2023: de start en finish is Museumpark Orientalis.
Zevenheuvelenhike

Praktische informatie

  • Datum: Zondag 24 september 2023
  • Afstanden: 7, 14, 21, 28 kilometer
  • Start en Finish: Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting
  • Omgeving: Bossen rondom Nijmegen (Heilig Landstichting, Leemkuil, Duivelsberg, De But)
  • Ondergrond: Onverharde, smalle bospaden
  • Faciliteiten: Rustposten, eten, drinken, toiletten en feest met DJ bij de finish
  • Inschrijven kan t/m zondag 17 september, 23:59 uur. (mits het maximum aantal deelnemers per afstand nog niet is bereikt).