Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandel mee met de eerste Zevenheuvelenhike!

Op zondag 11 september vindt de eerste editie van de Zevenheuvelenhike plaats. Dit is een stevige wandeltocht van 7, 14, 21 of 28 kilometer door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Ben jij klaar voor deze zware en uitdagende tocht?

Zevenheuvelenhike

De Zevenheuvelenhike is een stevige wandeltocht van 7, 14, 21 of 28 kilometer door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop, bekend van hardloopevenementen zoals de Zevenheuvelenloop en de Zevenheuvelentrail. Het parcours is hetzelfde als dat van de trail die een dag eerder plaatsvindt. De hike kenmerkt zich door het zware en uitdagende parcours door de natuur. Als je aan de finish in Park Brakkenstein komt, ben je blij en trots dat de je de tocht hebt volbracht. Je prestatie kun je feestelijk vieren op het finishfestival, waar verschillende foodtrucks, barretjes, eettentjes en een DJ staan!

Net even anders dan de meeste wandeltochten

Het verschil tussen een hike en een ‘gewone’ wandeltocht zit hem in de zwaarte en begaanbaarheid van de route. bij wandelen loop je over goed begaanbare wegen en bospaden. Tijdens een hike worden meer moeilijk begaanbare paden en heuvels opgezocht. Doordat je tijdens de Zevenheuvelenhike over smalle paden met klimmen en dalen loopt kom je ook de verborgen plekjes in de natuur tegen. Tijdens de hike is er voldoende tijd om even pauze te nemen voor een foto, lunch onderweg of een mooi doorkijkje de Ooijpolder in.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in!
Zevenheuvelenhike
Zevenheuvelenhike

Praktische informatie

  • Datum: Zondag 11 september 2022
  • Afstanden: 7, 14, 21, 28 kilometer
  • Start en Finish: Park Brakkenstein, Nijmegen
  • Omgeving: Bossen rondom Nijmegen (Heilig Landstichting, Leemkuil, Duivelsberg, De But)
  • Ondergrond: Onverharde, smalle bospaden
  • Faciliteiten: Rustposten, eten, drinken, toiletten en feest met DJ bij de finish
  • Inschrijven kan t/m zondag 4 september, 23:59 uur.