Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails

Ben jij gek op avontuur en zoek je nog een nieuwe uitdaging in eigen land of vlak over de grens? Bekijk nu drie meerdaagse avonturen met daarbij de beste pro-tips voor je wandelschoenen.

De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails
(Foto: © LOWA Benelux)

Bij een avontuurlijke trail geldt dat je absoluut moet kunnen vertrouwen op je wandelschoenen. Knellende tenen of vervelende drukpunten? Daar zit je niet op te wachten als je bovenop een heuvel staat en nog een paar wandeldagen voor de boeg hebt. Qua comfort zit je goed bij LOWA. Bekijk nu een selectie van drie toffe wandelavonturen inclusief wat features van wandelschoenen die bij deze routes passen. De belangrijkste kwaliteiten van de pas vernieuwde LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) komen voorbij. Klaar voor jouw volgende avontuur?

Avontuurlijke trail #1: Venntrilogie

Laten we beginnen met een avontuurlijke wandelroute die toevallig nét is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2024. De jury van de verkiezing vond de Venntrilogie in het oosten van België een van de meest uitdagende en mooiste routes die de Benelux rijk is. Je doorkruist het hele gebied van de noordelijke Venen, Hoge Venen en zuidelijke Venen, waarbij woest avontuur en gemoedelijkheid elkaar afwisselen. Bereid je voor op pittige klimmetjes over bospaden, door indrukwekkende dalen, langs rotspartijen en watervallen. De route kreeg niet voor niets het certificaat Leading Quality Trails, Best of Europe.

Bekijk de wandelroute
De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails; Venntrilogie
LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) op een vlonderpad. (Foto: © LOWA Benelux)

Pro-tip voor je schoenen bij dit avontuur

Op (bos)paden met hoogteverschillen kies je voor wandelschoenen met een gripvast profiel. De nieuwe VIBRAM RENE TRAC®-buitenzool van de LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) heeft zo’n profiel. Ook op rotsachtig terrein kan dit net het verschil maken.

Avontuurlijke trail #2: WaddenWandelen

Bij avontuurlijke trails denk je misschien aan het heuvelachtige zuiden of een wandeling over de grenzen, maar ook in het noorden van ons land kun je een uitdagende meerdaagse route lopen. Het Streekpad WaddenWandelen staat bol van het zand, duinen en kwelders, maar ook authentieke dorpjes en charme. Dit wandelavontuur voert je over zes verschillende Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en ook nog een Duits Waddeneiland, Borkum. Je gaat dus eilandhoppen en maakt in totaal wel 276 wandelkilometers!

Bekijk de wandelroute
De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails; LOWA
LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws). (Foto: © LOWA Benelux)

Pro-tip voor je schoenen bij dit avontuur

Het comfort van je voeten moet vanzelfsprekend zijn als je meerdere dagen gaat wandelen. Let er bijvoorbeeld op dat jouw wandelschoenen zo min mogelijk naden hebben in de schacht. Ook overlappende leerdelen wil je eigenlijk zo min mogelijk zien. Zo past het materiaal zich beter aan je voeten aan en krijg je minder last van drukpunten en wrijving tijdens het lopen. Met LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) wandelschoenen heb je hier geen last van.

Avontuurlijke trail #3: Dutch Mountain Trail

Een serieuze bergwandeltocht in Nederland? Het bestaat echt. Tijdens de Dutch Mountain Trail krijg je maar liefst zeven Nederlandse bergtoppen en spectaculaire vergezichten voorgeschoteld over 101 kilometer van Kerkrade naar Maastricht. De Seven Summits, de hoogste bergtop van elk continent, zijn een begrip onder bergsporters. Hier is een Nederlandse variant op bedacht, namelijk de hoogste toppen van Zuid-Limburg. Verwacht prachtige vergezichten, steile klimpartijen, snelstromende beken, rotswanden en (Alpen)weides.

Bekijk de wandelroute
De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails
Met LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) wandelschoenen kan jij de hoogte in. (Foto: © LOWA Benelux)

Pro-tip voor je schoenen bij dit avontuur

Wie een heuvelachtige trail loopt, kan wel wat extra demping, ondersteuning en versteviging in de voeten en enkels gebruiken. De LOWA Renegade Evo GTX Mid (Ws) wandelschoenen hebben een speciale DYNAPU®-inlegzool die bij elke stap comfortabele demping geeft. Daarnaast wordt de zool ondersteund door een CROSS OVER FRAME dat extra stabiliteit geeft.

Wandelschoenen voor echte avonturiers

LOWA Renegade Evo (Ws)

Een echte klassieker onder de wandelschoenen is de LOWA Renegade. Dit model is al meer dan 25 jaar onderdeel van de LOWA-collectie en ontzettend geliefd bij wandelaars. Maar iets goeds kan natuurlijk altijd nóg beter gemaakt worden, dachten ze bij LOWA. Het schoenenmerk heeft de veelzijdige bestseller verder verfijnd tot de Renegade Evo GTX Mid (Ws). De pasvorm van de schoenen is verbeterd, met extra comfort en ruimte voor de tenen. Met een paar aanpassingen kun je de schoenen nog beter aan je eigen behoefte aanpassen.

De beste wandelschoenen voor jouw avontuurlijke trails; LOWA wandelschoenen
(Foto: © LOWA Benelux)

Technische details

  • Waterdichte en ademende Gore-Tex-voering
  • Compleet zolenpakket zorgt voor een nieuw loopgevoel
  • Dempende DYNAPU®-inlegzool
  • Ondersteunend CROSS OVER FRAME in de zool
  • Nieuwe VIBRAM RENE TRAC®-buitenzool met uitstekende grip op diverse ondergronden
  • Optimale instap met speciale lip
  • Tweezone-vetersluiting met nieuw ontworpen veterhaken en -ogen
  • Vernieuwd design met stijlvolle afwerking
Bekijk de wandelschoenen

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met LOWA. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.