Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Heuvel op, heuvel af in Zuid-Limburg

Golvende heuvels, uitgestrekte plateaus, bloeiende boomgaarden, graften en holle wegen, paarse heides en waterrijke natuurgebieden. Het Zuid-Limburgse landschap verrast je telkens weer, waar je ook wandelt. Samen met Visit Zuid-Limburg hebben we een aantal mooie wandelroutes voor je op een rij gezet.

Heuvel op, heuvel af in Zuid-Limburg

Wil jij deze zomer heuvel op, heuvel af door Zuid-Limburg? Ga dan op pad met de meer dan 500 routes die Visit Zuid-Limburg met liefde voor je heeft uitgezocht en ontdek de mooiste natuurgebieden, geniet van prachtige vergezichten en de leukste wandelpaadjes.

Bekijk de wandelroutes

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg

Vind jouw perfecte route

Je vindt eenvoudig jouw perfecte route door te filteren op afstand, plaats, moeilijkheidsgraad of thema. Ook wanneer je op pad gaat met een rolstoel of kinderwagen, vind je makkelijk een route die bij jouw voorkeuren past. Vervolgens navigeer je de routes met één klik. Waar ga jij deze zomer heuvel op, heuvel af door Zuid-Limburg?

Moeite met kiezen?

Heb je ondanks de uitgebreide filteropties toch moeite met kiezen? Wij hebben drie van onze favoriete themawandeling voor je op een rij gezet. Wandel langs het water, zoek de hoogte op in of ga op pad met de kids. 

Natuurgebied Eijsder Beemden
Natuurgebied Eijsder Beemden

Lopen langs het water

Meelopen met een kabbelend beekje of struinen langs de brede Maas, in Zuid-Limburg lopen veel paden langs het water, door oevers, bossen, heide of graslag. De weg van het water is zo gek nog niet: weinig hoogteverschil en heerlijk koel door de vochtige atmosfeer.

Bekijk de wandelroutes

Mooiste panorama's

De uitzichten… daarvoor ga je wandelen in Zuid-Limburg. Deze wandelroutes nemen je mee naar uitzichten die je nog niet kende. De ene keer moet je flink klimmen voor de beloning bij andere routes start je al op een plateau. Laat je verrassen en houd je camera in de aanslag.

Bekijk de wandelroutes
Heuvellandschap Met Bloemen In Wei
Blote voetenpark Brunssum
Blote voetenpark Brunssum

Kidsproof wandelroutes

Ben jij deze zomer met de kids op pad in Zuid-Limburg? Check dan de leukste routes om met kinderen te lopen. Ga voor Middeleeuwse avonturen langs de Voerendaalse kastelen, een speurneuzenwandeling of een van de andere kindvriendelijke wandelingen. Gegarandeerd plezier! 

Bekijk de wandelroutes

Kijk voor alle routes op visitzuidlimburg.nl/routes. Bij elke route geeft Visit Zuid-Limburg je ook een aantal tips voor leuke attracties, bijzondere bezienswaardigheden en gezellige horecapunten onderweg. Geen heuvel die jou nog tegenhoudt!