Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Als pelgrim door Zuid-Limburg

Wist je al dat de bekende St. Jacobsroute naar Santiago de Compostela ook door Zuid-Limburg loopt? Voor velen is de echte pelgrimstocht naar Santiago de Compostela alleen net te veel van het goede. In Zuid-Limburg kun je toch ervaren hoe het is om pelgrim te zijn door één van de 11 camini’s te wandelen.

Camini in Zuid-Limburg

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg

Een rijk religieus verleden

Met het rijke religieus erfgoed en de prachtige natuur is Zuid-Limburg het perfecte oord om tot rust te komen en te bezinnen. De camini’s zijn rondwandelingen van 5 tot 15 kilometer die allemaal langs de originele Jacobsroute liggen. Tijdens de wandelingen kun je heerlijk tot rust komen en geniet je van het Zuid-Limburgse landschap. Ontdek onderweg ook de vele bijzondere kerken, kloosters, basilieken en kapellen die Zuid-Limburg rijk is.

Op weg naar bezinning

Elke camini is gekoppeld aan een levensles. Ze zijn door middel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording. Loop bijvoorbeeld de Route van Stilte rondom Wittem, waarbij je wordt uitgenodigd om de route volledig in stilte te lopen en te ontdekken wat er dan in je gebeurt. Onderweg geniet je uiteraard van de adembenemende uitzichten die je van het Heuvelland gewend bent.

Klooster Wittem
Klooster Wittem

Als een echte pelgrim verzamel je ook stempels voor elke camini die je loopt. Heb je ze alle elf verzameld? Haal dan een cadeautje op bij een van de Visit Zuid-Limburg shops.

Gun jezelf een momentje om stil te staan tijdens een kleine bedevaart.

Meer informatie over de Camini's