Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontdek het verhaal van wijnregio Zuid-Limburg

Het zonnige Zuid-Limburg staat bekend als dé wijnregio van Nederland. Hoe leuk is het om je wandeling hier te combineren met een bezoek aan een van de wijngaarden. Samen met Visit Zuid-Limburg zetten wij mooie wijnwandelingen voor je op een rij.

Wijngaarde op de glooiende heuvels in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is dé wijnregio van Nederland. Wel 32% van de Nederlandse wijndruiven wordt op Limburgse bodem geteeld. Wijnbrouwers weten al van oudsher dat het zachtere klimaat en de heuvels de ideale omstandigheden zijn om verrassende wijnen met allure te maken. Sinds 2018 genieten het Zuid-Limburgse Mergelland én Vijlen dan ook van een beschermde oorsprongsbenaming (BOB). Het is niet voor niets dat wijnboeren internationaal prijswinnende wijnen leveren.

Meer informatie over de wijnregio

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg

 Routes Des Vins

Volg de druifjes met de Routes des Vins

Wandelen door het prachtige groene heuvellandschap én de mooiste wijnen ontdekken, dat kan toch alleen in Frankrijk? Nee hoor, tijdens een van de ontspannen wijnwandelingen leer je van alles over de Zuid-Limburgse wijnen. Ontdek nu al de prachtige wijnroutes rondom Eys-Wahlwiller, Noorbeek, Ubachsberg, Valkenburg, Winthagen en Meerssen. In de loop van de zomer 2022 worden ook nieuwe wijnroutes in Vaals en Sittard gelanceerd. Dus houd de website en social media kanalen van Visit Zuid-Limburg goed in de gaten!

Bekijk de wijnwandelingen

Pluk de dag tussen de Zuid-Limburgse wijnranken

Na het beklimmen van de heuvels en het in je opnemen van de prachtige natuur en de idyllische dorpjes, rust je uit op een knus terrasje. Het glas voor je wordt gevuld met dieprode, geurende streekwijn. Dat is nou op en top bourgondisch genieten van alles dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Breng zeker ook een bezoekje aan de wijngaarden; leer hoe de ambachtelijke wijnen worden gemaakt tijdens een rondleiding en proef de passie van de wijngaardenier tijdens een wijnproeverij.

Bekijk de wijnproeverijen
Wijn drinkende mevrouw