Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Routes bij RCN de Roggeberg | Friesland, Appelscha

Midden in Nationaal Park Het Drents Friese Wold – dicht bij de grens tussen Drenthe en Friesland – ligt RCN de Roggeberg. Het persoonlijke vakantiepark in Appelscha biedt een prachtige omgeving om te mountainbiken, om de 34-meter hoge Bosbergtoren te beklimmen of om het kraanvogelgebied Fochtelooerveen en Aekingermeer te bezoeken. Ideaal voor wie eindeloos wil fietsen of wandelen door het typische esdorpenlandschap, zonder een (snel)weg tegen te komen.

RCN de Roggeberg

Wandelmogelijkheden

Het Drents Friese Wold is meer dan bos alleen. Het is ook dwalen van een zandverstuiving naar vennetje, en van heide naar moeras. Vanaf de Roggeberg is het niet ver naar het Aekingerzand en het Aekingermeer, waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen. Op twintig minuten afstand ligt park het Fochteloërveen, dat in het voorjaar een kraanvogelgebied is, met een uitkijktoren om vogels te spotten.

Verleng je verblijf

Schuif na een wandeling aan in de brasserie of kies een plekje uit op het gezellige terras voor een kop koffie, lekkere lunch of diner.

Kun je er geen genoeg van krijgen? RCN de Roggeberg heeft keus uit verschillende accommodaties: bungalows, chalets, kampeerchalets, mobil homes, sfeervolle boshutten en stoere safaritenten. Ook kampeerliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Alle kampeervelden zijn omringd door bomen en struiken, wat zorgt voor een persoonlijke, kleinschalige sfeer – ondanks de grootte van de Roggeberg.

Tips voor mooie wandelroutes bij RCN de Roggeberg