Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen en verblijven bij het Sneekermeer

Aan alle kanten omsloten door water – direct aan het Friese Sneekermeer – ligt RCN de Potten. Het vakantiepark bij Sneek is perfect voor liefhebbers van watersport. Met twee jachthavens, een eigen zeilschool en accommodaties direct aan het meer beleef je meer dan alleen wandelingen.

Friesland

In samenwerking met RCN Vakantieparken

De Friese natuur zit vol verrassingen, wandel door het decor van kinderboekenserie de Kameleon en geniet van de vergezichten over het Sneekermeer. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken, er zijn veel watervogels te spotten. Misschien kom jij onze nationale vogel de grutto wel tegen. En op zo’n 30 minuten rijden van De Potten breng je een bezoekje aan Nationaal Park de Alde Feanen, met een tal aan mooie wandelroutes. Uitgewandeld? Schuif aan in de brasserie van het vakantiepark of kies een plekje uit op het gezellige terras in Sneek.

Uitzicht Sneekermeer

Deze wandelroutes zijn de moeite waard

We hebben een aantal wandelroutes voor je op een rij gezet, die jouw uitstapje naar het Friese Sneekermeer onvergetelijk maken. Routes variërend van 3 tot 21 kilometer langs het water, door dorpjes en over vlonderpaden.

Rondje Terhorne, vergezichten over het Sneekermeer (12,1 km)

Terherne (ook wel Terhorne genoemd) ligt direct naast vakantiepark de Potten en is bekend vanwege de kinderboekenserie De Kameleon. Vanuit hier kan je genieten van een ontspannen wandeling van zo’n 12 kilometer langs Sneekermeer met uitzicht op het rustgevende water en de wuivende rietkragen. Als je door de weilanden rondom het meer loopt, kun je verschillende vogelsoorten spotten, zoals goudplevieren, grutto's en kieviten. Het is heerijk om over de dijkjes te wandelen en door het dunbevolkt gebied te struinen. De stilte om je heen is indrukwekkend.

Bekijk de route
Grutto
Blokslootpolder
Blokslootpolder (foto: ©Dominicus Johannes Bergsma)

Wandelroute Blokslootpolder (4,3 km)

Net onder het Sneekermeer, ver verwijderd van geluiden van stad/dorp en wegen, vind je de Blokslootpolder. Hier kan je een leuk ommetje maken langs de Langstaartpoel, de Gudsekop en de Goëngarijpsterpoelen. De route start bij parkeerplaats Bloksleat en is te lopen door de donkerblauwe markering te volgen.

Bekijk de route

Over vlonderpaden in de Deelden (3,2 km)

Tijdens een wandeling door De Deelen loop je over houten vlonders die dwars door het moerasgebied heen gaan en over de legakkers en schraallanden. Dit gebied is ontstaan door veenwinning voor de productie van turf, en wordt gekenmerkt door een divers landschap van water, riet, moerasbosjes en smalle graslanden.

Bekijk de route

Nationaal Park Alde Feanen (2 - 21 km)

Een van de bekendste natuurgebied van Friesland is Nationaal Park Alde Feanen. Er zijn hier een tal van wandelroutes uitgezet waar je kunt genieten van uitgestrekte moerassen, meren en rietvelden. Vooral aan de Oostzijde van het park zijn goede wandelmogelijkheden. Vanaf het bezoekerscentrum starten routes van 2 tot 21 kilometer. En als kers op de taart spot jij misschien wel de zeearend die in het park broedt.

Bekijk de wandelroutes
Nationaal Park Alde Feanen
Nationaal Park Alde Feanen (foto: ©Lonneke Swinkels)
Waterpoort Sneek
Waterpoort Sneek

Stadswandeling Sneek (3,1 km)

Sneek is de op twee na grootste stad van Friesland en staat bekend om de Sneeker Waterpoort, karakteristieke huisjes en gezellige sfeer. De Waterpoort is het symbool van de stad en van het Sneeker skûtsje, een Fries zeilschip waarmee jaarlijks spannende wedstrijden worden gezeild tegen andere historische skûtsjes. Tijdens een wandeling van ongeveer 30 minuten ontdek je de mooiste plekjes van Sneek. Na afloop vind je genoeg terrasjes om even na te genieten.

Bekijk de stadswandeling

Boek jouw verblijf

Ben je enthousiast geworden over een wandeluitstapje rond het Sneekermeer? Dan is het leuk om te weten dat RCN De Potten voor jouw verblijf de keuze biedt uit verschillende accommodaties veelal aan het water: bungalows, chalets, safaritenten, en luxe villa’s. Ook kampeerliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt kiezen uit kampeerplaatsen langs het water, op het veld of met privé sanitair.

Bekijk het vakantiepark
RCN de Potten | Friesland

Korting voor KWbN-leden

Wist je dat KWbN-leden tot 25% korting ontvangen op een boeking bij RCN Vakantieparken? Klik op de onderstaande button voor meer informatie en bekijk meteen waar je allemaal nog meer kunt verblijven.

Ja, ik wil ledenkorting