Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water

Blinkend water, wuivende rietkragen of grassen, een verkoelend briesje en prachtige uitzichten. Er gaat niets boven wandelen langs het water. Je krijgt meteen zin om erin te plonsen! Op deze drie plekken aan het water kun je uitstekend wandelen. We geven je meteen wat inspiratie om hier te verblijven in een leuk vakantiepark.

Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; RCN de Potten aan het Sneekermeer
RCN de Potten aan het Sneekermeer. (Foto: © RCN Vakantieparken)

Wandelen langs het water #1 Sneekermeer

  • Tip voor je verblijf: RCN de Potten

Omringd door water en pal aan het Friese Sneekermeer vind je RCN de Potten, een heerlijke plek voor iedereen die van watersport en wandelen houdt. In de prachtige Friese natuur, die je misschien kent van de Kameleon boeken, ontdek je de mooiste vergezichten over het meer. Vogelspotters kunnen hier ook hun hart ophalen met alle watervogels die er te zien zijn. Wie weet spot jij wel de grutto, onze nationale vogel!

Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; Sneekermeer
Sneekermeer. (Foto: © RCN Vakantieparken)

Op een klein halfuurtje rijden ligt het Nationaal Park de Alde Feanen, een paradijs voor wandelaars met zijn vele routes. Ben je klaar met wandelen? Bij RCN De Potten kun je kiezen uit verschillende verblijfsmogelijkheden, bijna allemaal aan het water. Of je nu in een bungalow, chalet, safaritent of luxe villa wilt verblijven, of liever kampeert op een plekje langs het water, op een veldje of met je eigen sanitair, het kan allemaal. Een ideale uitvalsbasis voor een vakantie vol ontdekkingen!

Wandelroutes vind je hier

Wandelen langs het water #2 Ouddorp

  • Tip voor je verblijf: RCN Toppershoedje

Heb je zin in een heerlijke wandeling langs het strand? Dan is Ouddorp echt iets voor jou. Vanaf het vakantiepark ben je zo in de duinen en loop je direct een van de mooiste en breedste stranden van ons land op. De kustlijn strekt zich hier uit over bijna 18 kilometer, dus ruimte zat om te genieten. Laat je tijdens je wandeling leiden door de vuurtoren, het Westhoofd, die al van ver te zien is. Een strandwandeling op Strand Vuurtoren is echt een aanrader. Bij RCN Toppershoedje vind je een ruime keuze aan verblijfsmogelijkheden, van gezellige kampeerplekken tot trendy Duinchalets. Perfect voor een ontspannen verblijf aan zee.

Wandelroutes vind je hier
Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; zee bij RCN Toppershoedje
Uitzicht op zee bij RCN Toppershoedje. (Foto: © RCN Vakantieparken)
Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; RCN Laacher See in de Eifel
RCN Laacher See: kamperen aan een recreatiemeer. (Foto: © RCN Vakantieparken)

Wandelen langs het water #3 Laacher See (DE)

  • Tip voor je verblijf: RCN Laacher See

 Bijna 13.000 jaar geleden liet de Laacher Vulkaan zijn kracht zien en schiep daarmee de Laacher See. Dit prachtige meer, dat nu rustig in de krater ligt, trekt bezoekers met zijn adembenemende schoonheid en een omtrek van zo'n 8 kilometer. Of je nu komt voor een rustige wandeling of de uitdagende Jakobsweg pelgrimroute, de Laacher See heeft voor ieder wat wils.

Terwijl je langs het meer wandelt, bieden verschillende doorkijkjes je een prachtig uitzicht. En voor wie even wil pauzeren, zijn er genoeg bankjes om van het uitzicht te genieten. Maar de Laacher See is meer dan alleen een mooi plaatje; het is een plek vol mysterie. Gelegen in de Vulkaaneifel, niet ver van Mayen en Koblenz, is dit het grootste meer van Rheinland-Pfalz. Omgeven door beboste heuvels, biedt het meer vanaf hogere punten een spectaculair zicht. Onder het oppervlak schuilt de Laacher Vulkaan, die ondanks zijn verborgenheid, nog steeds tekenen van leven toont. Aan de oostkant van het meer kun je zelfs het water zien borrelen door CO2 dat uit de bodem ontsnapt, een indrukwekkend en uniek schouwspel.

Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; kamperen aan Laacher See in de Eifel
Kamperen aan Laacher See in de Eifel. (Foto: © RCN Vakantieparken)
Tip: vraag bij de receptie van je vakantiepark om wandeltips. Hier vind je de kenners!
Langs stranden en meren: hier wandel en verblijf je aan het water; duinchalet in Ouddorp
Verblijven in een duinchalet in Ouddorp? (Foto: © RCN Vakantieparken)

Boek jouw verblijf met korting

Wil je verblijven op deze prachtige plekken aan het water? Dat kan bij RCN Vakantieparken. KWbN-leden ontvangen tot 25% korting op een boeking bij RCN Vakantieparken. Dit regel je gemakkelijk met een unieke kortingscode via jouw Wandelvoordeelpas. Een KWbN-lidmaatschap is een perfect cadeau voor wandelliefhebbers. Lid worden kan op deze pagina.

Bekijk de RCN Vakantieparken hier

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RCN Vakantieparken. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.