Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Naar het bos: drie ontspannen wandeluitjes

Stel je voor: je doet je ogen open en het eerste wat je ziet, zijn uitgestrekte bossen. Eekhoorntjes die van tak naar tak klauteren, met op de achtergrond het rustgevende ruisen van de wind door de boomtoppen. Klinkt dat als een ideaal wandeluitje? Wij tippen je drie gebieden waar je oneindig door de bossen kunt struinen én kunt verblijven in een van de RCN Vakantieparken, verscholen tussen de bomen.

Naar het bos: drie ontspannen wandeluitjes
Vakantiehuisje in het bos. (Foto's: © RCN Vakantieparken)

Naar het bos #1 de Veluwe

  • Tip voor je verblijf: RCN de Jagerstee

Hier verblijf je pal aan de rand van de Veluwe, bij Epe. Vraag het aan wie je maar wilt, dit is echt een van de mooiste stukjes natuur van ons land. Heerlijk rustig genieten van al het moois om je heen en de frisse lucht opsnuiven. Je ziet er hele oude eiken en beuken, een stuwwal, moerrassen, stuifzand maar ook heidevelden zoals het Deelense Veld met haar vennen. Je vindt hier werkelijk alle landschappen van de Veluwe bij elkaar op 5.400 hectare. En met een beetje mazzel kom je de Veluwe Big Four tegen: edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. RCN de Jagerstee is jouw perfecte startpunt voor onvergetelijke wandelingen. Tip: wij zijn helemaal fan van Vakantiewoning de Moeflon. Deze splinternieuwe bungalows zijn niet alleen gezellig, maar staan ook nog eens midden in het bos.

Wandelroutes vind je hier
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; vakantiehuisje op de Veluwe
Vakantiewoning de Moeflon op RCN de Jagerstee, in de Veluwse bossen.
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; edelhert op de Veluwe
Edelhert op de Veluwe. (Foto: © Hans Drijer)

Naar het bos #2 Chaamse bossen

  • Tip voor je verblijf: RCN de Flaasbloem

Slingerende bospaadjes, een afwisselend schouwspel van dennen, eiken, kastanjebomen en beuken en indrukwekkende heide en vennen; de Chaamse bossen vormen een superafwisselend gebied waar je fantastisch kunt wandelen. Het bosgebied is onderdeel van de Baronie van Breda, gelegen tussen Chaam, Ulvenhout, Gilze en Alphen. Oorspronkelijk vond je hier vooral natte hei en zandverstuivingen, maar begin van de twintigste eeuw is het gebied ontwaterd en transformeerde het landschap aanzienlijk. Tegenwoordig zijn de vennen hersteld. Konijnen, reeën, fazanten en nog zoveel andere dieren hebben het hier goed naar hun zin. Net als wandelliefhebbers. Vanaf RCN de Flaasbloem loop je zo het bos in. En wil je daarna lekker ontspannen? Dat kan in Sommerhus Uppsala, compleet met bubbelbad en open haard.

Wandelroutes vind je hier
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; Bungalow in Chaam.
Bungalow Malmo in RCN de Flaasbloem in de Chaamse bossen.
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; de Flaasbloem in Chaam.
RCN de Flaasbloem in Chaam: bos en bloemenvelden.

Naar het bos #3 Utrechtse Heuvelrug

  • Tip voor je verblijf: RCN het Grote Bos

Mooi centraal in Nederland vind je RCN het Grote Bos, een vakantiepark middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een plek vol geschiedenis, schattige oude dorpjes en adembenemende natuur. Hier wandel je door een oer-Hollands stuwwallenlandschap waar bossen, heuvels en heidevelden elkaar afwisselen. Met maar liefst 56 wandelroutes is dit dé plek voor echte natuurliefhebbers die de benen willen strekken! En na een dag vol natuurpracht kun je heerlijk bijkomen in Chalet Rijsenburg op RCN het Grote Bos, omringd door bomen. Dit chalet, gelegen in de rust en stilte van het bos, biedt alle comfort die je nodig hebt om je wandeldag goed af te sluiten.

Wandelroutes vind je hier
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; chalet op de Utrechtse Heuvelrug
Chalet Rijsenburg in RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug.
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; terras Utrechtse Heuvelrug
Terrasje pakken bij RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug.

Boek jouw verblijf met korting

Wil je verblijven in deze bossen? Dat kan bij RCN Vakantieparken. KWbN-leden ontvangen tot 25% korting op een boeking bij RCN Vakantieparken. Dit regel je gemakkelijk met een unieke kortingscode via jouw Wandelvoordeelpas. Een KWbN-lidmaatschap is een perfect cadeau voor wandelliefhebbers. Lid worden kan op deze pagina.

Bekijk de RCN Vakantieparken hier
Naar het bos drie ontspannen wandeluitjes; Utrechtse Heuvelrug
Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RCN Vakantieparken. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.