Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Waar staat Hanwag voor?

Als traditionele schoenmaker streeft Hanwag voortdurend naar het produceren van hoogwaardige en duurzame producten. Daarbij vinden zij het belangrijk dat hun ambachtelijke oorsprong niet wordt vergeten. Al vanaf 1921 staat Hanwag voor traditioneel vakmanschap in combinatie met technische innovatie, kwaliteit en een unieke pasvorm. Op deze pagina vertelt Hanwag je meer over waar zij voor staan.

Wandelaars met Hanwag wandelschoenen

Tekst en foto's: Hanwag

Om schoenen van bijzonder hoge en constante kwaliteit te kunnen produceren, is de keuze van de materialen een doorslaggevende factor. Daarom kiezen we de grondstoffen zeer selectief en met oog op een lange levensduur uit. Dit houdt in dat ook de keuze van de leveranciers een zeer bewuste is. Rekening houdend met een zo duurzaam mogelijke productie, bevindt bijna de hele toeleveringsketen van het Hanwag-leer zich binnen de EU: van de grondstoffen tot het looiproces in de door de Leather Working Group met Goud-gecertificeerde leerlooierijen, tot en met de productie.

Kwaliteit

Naast de selectie van hoogwaardige materialen, berust de kwaliteit van onze schoenen op hun fabricage. Wij maken onze schoenen volgens drie verschillende productietechnieken: dubbel gestikt, gecementeerd en met behulp van de direct-injectie technologie (directe zoolconstructie).

Kwaliteit materiaal

Pasvorm

De juiste pasvorm creëren – meteen vanaf het begin. De perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een goede schoen. Bij Hanwag worden daarom alle modellen vervaardigd met speciale leesten.

Pasvorm

Functie

Innovatie uit traditie – we ontwikkelen nieuwe technologieën in samenwerking met ervaren Europese atleten. Zo ontstaat schoeisel voor sportief gebruik, tot in het kleinste detail geperfectioneerd.

Functie

Handwerk

Wij maken onze schoenen volgens drie verschillende productietechnieken: dubbel gestikt, gecementeerd en met behulp van de direct-injectie technologie (directe zoolconstructie). Hanwag combineert traditioneel vakmanschap, dat nog slechts enkele schoenmakers beheersen, met technische innovatie. Door deze constructies te blijven gebruiken, houden we vast aan een traditioneel vakmanschap dat slechts nog door weinig schoenmakers beheerst wordt.

Handwerk

Alleen als een schoen perfect past, kan men van zijn kwaliteit genieten. Iedere schoen heeft zijn eigen vorm en karakter. Dit wordt bepaald door zijn leest. Al onze modellen worden – afhankelijk van de categorie en het inzetbereik – over speciaal vervaardigde en geoptimaliseerde leesten geschoeid. Het resultaat: een perfecte pasvorm, bergtours en wandelingen zonder blaren en een rugzak vol met mooie herinneringen.

Wandelaars bergen

Sinds 1921 ontwikkelen wij ons als schoenmakers continu verder. In combinatie met nieuwe technieken, functies en trends worden in Vierkirchen in Beieren, innovatieve en hoogwaardige schoenen voor een breed scala aan toepassingen en weersomstandigheden vervaardigd op basis van bewezen schoenmakersvakmanschap. Met technologieën zoals het PFC-vrije EcoShell membraan, dat in de Active Winter-modellen wordt gebruikt, of de Hanwag TubeTec Rock zooltechnologie waarbij gebruik gemaakt wordt van extreem goed dempend PU-tussenzoolmateriaal, bewijzen we keer op keer dat traditie en innovatie bij elkaar horen.

Een kwaliteitsproduct komt tot leven als het gebaseerd is op echt vakmanschap. Daarom worden onze producten gemaakt door mensen met veel ervaring in gedetailleerd handwerk. Onze schoenen worden vervaardigd door vakmensen met veel ervaring en technische knowhow. Wij zijn trots op de combinatie van traditie en innovatie. Daarmee kunnen we onze al meer dan 100 jaar bestaande waarden zoals kwaliteit, pasvorm en functie vormgeven in een individuele schoen. En als wereldwijd merk zijn we blij dat bergbeklimmers en wandelaars over de hele wereld dat weten te waarderen.

Fabriek Hanwag