Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Review: Wandelaar Saskia test wandelschoenen van Hanwag

Afgelopen weekend ging wandelaar Saskia van den Brand voor ons op pad met de nieuwe wandelschoenen van Hanwag. Ze testte het duurzame Blueridge-model in de Rucphense bossen. Wat is haar ervaring?

Afbeelding Saskia van den Brand
Foto's © Joyce Bongers

Saskia is naar eigen zeggen een fanatiek wandelaar die graag op ontdekkingstocht gaat in eigen land, bijvoorbeeld op pelgrimsroutes. “Meestal kies ik voor minder bekende routes, zoals de Walk of Wisdom of het Gelukkigerwijspad in plaats van het meer bekende Pieterpad.” Als wandelschrijver wil ze zoveel mogelijk lezers bekend maken met mooie wandellocaties.

Onverharde bospaden

Met Pasen wandelde Saskia in de Rucphense bossen (Noord-Brabant). Voorafgaand kreeg ze nieuwe wandelschoenen van Hanwag toegestuurd, van het model Blueridge. ‘Toen ik de doos opende was ik blij verrast! Ik merkte meteen op dat de schoen weinig weegt. Van de kleuren word ik ook erg gelukkig. Wandelschoenen zijn vaak blauw of bruin, maar deze schoen oogt sportief door het roze randje.”

Voor vertrek trekt ze haar roze met grijze veters stevig aan en legt ze een dubbele knoop. “Dat doe ik altijd, want dat geeft mij extra stevigheid.” Het liefst loopt ze in een hoog tempo over onverharde bospaden. In de Rucphense bossen zit dat wel snor, met uitgestrekte zandvlakten, hei- en graslanden. “Hier kan ik eindeloos ver kijken naar de geelgroene grassprieten en de heideplanten.”

Afbeelding Hanwag Blueridge wandelschoenen
Saskia draagt het 'Blueridge Low ES Lady'-model van Hanwag
Ik merkte meteen op dat de schoen weinig weegt
Afbeelding Hanwag

Geen last van zand

Het model dat Saskia draagt is wel opgewassen tegen de verschillende ondergronden. “Vanwege de grote noppen heb ik veel grip als ik een heuveltje op ga. Ik zak zeker niet weg in het losse zand. Aangezien ik veel in Nederland loop, is het dragen van lage wandelschoenen voor mij ideaal. Bij mijn andere wandelschoenen heb ik nog wel eens dat er veel zand in mijn schoenen komt, maar daar had ik nu geen last van.”

Fijne demping

De Blueridge loopt lekker, vertelt ze. “Tijdens het wandelen voel ik dat de schoen ademt en ervaar ik bij iedere voetstap een fijne demping. De zool binnenin is erg flexibel, waardoor ik mijn voet goed kan afrollen. Ook als ik wandel in grassen of over het asfalt, voel ik ondersteuning onder mijn voeten.”

In de loop van de wandeling kleurde de lucht langzaam grijs. “Toen er een paar regendruppels vielen, zag ik het grijs van mijn schoen langzaam donkerder kleuren. Gelukkig bleven mijn voeten helemaal droog.” Dat komt volgens Hanwag omdat de schoenen zijn voorzien van een zogenaamd ecoshell-membraan.

Afbeelding Saskia van den Brand in de Rucphen bossen
Tijdens het wandelen voel ik dat de schoen ademt en ervaar ik bij iedere voetstap een fijne demping
Afbeelding Saskia van den Brand in de Rucphense bossen

Lang volhouden

Ze wandelde in totaal vijftien kilometer door afwisselende natuur. “Normaal voel ik met zo’n afstand wat pijntjes in mijn benen. Door de ultralichte schoen word ik minder vermoeid en kan ik langer een hoog wandeltempo aanhouden.” Hierdoor kon ze genieten van zowel heide als bossen. In dit gebied ben je in slechts een paar stappen in een heel andere omgeving.

Conclusie over de schoenen

Haar conclusie over het Blueridge-model van Hanwag? “De schoen is geweldig en het fijne is dat je hem ook aan kunt als je even boodschappen gaat doen. Deze hippe exemplaren zijn een aanwinst voor je garderobe. Ik vind het extra leuk dat de schoen gemaakt wordt van gerecyclede materialen in Europa, waardoor je je voetafdruk op aarde verkleint.”

Of je nu een korte of een lange wandeling wilt maken, met de Hanwag Blueridge wordt wandelen volgens Saskia “een feestje”. “Ik ben tevreden! Topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.” Tip: bij het kopen kun je je normale schoenmaat aanhouden.

Afbeelding Hanwag Blueridge wandelschoenen

Deze schoenen zelf ervaren?

Saskia droeg de Blueridge Low ES Lady wandelschoenen van Hanwag. Prijs: € 169,95. Hanwag staat voor traditioneel Beiers handwerk van hoge kwaliteit. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt op de site van Hanwag.

 

Meer informatie