Dagwandeling Texel

De route start en eindigt in Den Hoorn. In deze route vind je de typisch Texels tuinwallen aan of, zoals de Texelaar zeggen, tuunwoaltjes.

De wandelroute Texel in het kort

De route start en eindigt in Den Hoorn. In deze route vind je de typisch Texels tuinwallen aan of, zoals de Texelaar zeggen,  tuunwoaltjes. Het tuinwallenlandschap kwam pas in de loop van de 17e eeuw tot ontwikkeling. Tot die tijd kenden de eiland- bewoners ‘overalbeweiding’ en waren de percelen zonder heiningen en zonder sloten. De boeren mochten het vee over het hele eiland op andermans grond weiden. Het mooie kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje schijnt het meest gefotografeerd te worden op Texel en de gronden rond het plaatsje zijn uitermate geschikt voor bloembollen. In het voorjaar kleuren de akkers dan ook felgeel door de narcissen.

De wandelroute is totaal 23 km en is een onderdeel van de Waddenwandelen-route. De route start en eindigt in Den Hoorn. Met onderstaande button kun je de route downloaden.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?