Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Geuldal

Het is rustig wandelen in het charmante Geuldal in de omgeving van Valkenburg. De wandelroute volgt het slingerende riviertje vanaf het stadje Gulpen.

Geuldal

De wandelroute Geuldal in het kort

Het is rustig wandelen in het charmante Geuldal in de omgeving van Valkenburg. De wandelroute volgt het slingerende riviertje vanaf het stadje Gulpen. Het leidt naar Wijlre, waar je langs een mooie watermolen loopt. Daarna volg je de paden door de weilanden. Het kan hier na een regenbui behoorlijk glibberig zijn. In de omgeving grazen koeien, dus houd je hond aan de lijn. Na Schin op Geul gaat de route steil omhoog naar de oude 'kluis' (een kluizenaarswoning met kapel) op de Schaesberg bij Valkenburg. Na deze wandeling is de drukte in deze toeristenplaats een goede afsluiter.

De Geuldal-route is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De route start bij het Busstation Gulpen en eindigt bij Station Valkenburg. De lengte van deze route bedraagt 14 km, waarvan 9,5 km wit-rood is gemarkeerd.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.