Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Nederlandse routes waarop je je in het buitenland waant

In Nederland liggen diverse routes waarop je het idee hebt in het buitenland te wandelen. Van spectaculaire uitzichten in de heuvels tot een woestijn op de Veluwe. Met deze wandelingen vier jij je buitenlandvakantie in eigen land!

Wandelen in Zuid-Limburg
Wandelen in Zuid-Limburg

Toscane in Nederland

Tussen Valkenburg en Schin op Geul in Zuid-Limburg is het net alsof je je in Toscane begeeft. Het Gerendal is een prachtig rustig en heuvelachtig gebied. Wandel in het dal langs de meanderende Geul of geniet op een bankje van de overweldigende uitzichten over de heuvels. Kies je wandelroute en ontdek het Toscane van Nederland. 

Meer informatie over dit gebied

Zoek de woestijn op

Op een paar plekken in Nederland beschikken we over een flinke hoeveelheid zand. Kootwijkerzand op de Veluwe en de Loonse en Drunense Duinen bij Drunen worden niet voor niets de Sahara van de Veluwe en Noord-Brabant genoemd. Zand tot zover het oog reikt. Alleen de temperatuur verraadt dat je niet op de evenaar bent. Iets minder wijds zijn de Soesterduinen in Soest, maar ook hier kun je gegarandeerd na een wandeling je schoenen legen.

Kootwijkerzand

Start de korte wandeling vanaf de parkeerplaats Houtvester aan de Van ’t Hoffweg in Kootwijk en dwaal van de route af en kuier over de vlakte. Houd de uitkijktoren in het oog om je weg terug te vinden en de wandelroute te vervolgen.Meer informatie over deze route
Het Kootwijkerzand
Het Kootwijkerzand

Loonse en Drunense Duinen

Deze afwisselende wandeling van ongeveer 5 kilometer voert je door bos, over heide en stuifzand. Volg de gele bordjes vanaf café Roestelberg, Roestelbergseweg 2 in Kaatsheuvel.

Meer info over deze route

Soesterduinen

De blauwe paaltjesroute van 5 kilometer start op de parkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest-Zuid en voert je om de stuifduinen heen.

Meer info over deze route
Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

De zoutvlaktes van Bolivia

Wie aan de Waddeneilanden denkt, denkt niet automatisch aan Bolivia. Schiermonnikoog heeft echter één van de breedste stranden van Europa. De immense vlakke zandplaat doet denken aan de uitgestrekte zoutvlaktes van Salar de Uyun in Bolivia.
Deze afwisselende wandeling laat je de mooiste plekjes van Terschelling zien. 

Meer info over dit gebied

Een wereldreis in één wandeling

In het midden van het land maak je een wereldreis in één wandeling. Start de wandeling bij het Henschotermeer, met haar witte Caraïbische stranden, waar alleen de temperatuur verraadt dat je in Nederland bent. Ten westen van het Henschotermeer steek je over naar De Laagt en waan je je in de Zwitserse Alpen met de alpenweide en het Berghuisje in neogotische bouwstijl. Vervolg je wereldreis naar Egypte als de Piramide van Austerlitz ineens voor je opdoemt. Deze piramide stamt uit de Franse tijd (1804) en werd opgedragen aan Napoleon. In oostelijke richting kom je op de Afrikaanse savanne. Slinger je een weg door het bos. Verscholen in de bossen kun je zomaar bijzondere hoeves, een buitenplaats met koetshuis en woonhuizen treffen die je doen denken aan Frankrijk of Duitsland. De eclectische bouwstijl ademt de rijkdom van de 19e eeuw uit.

Meer info over deze route
De pyramide van Austerlitz
De pyramide van Austerlitz
Domburg
Domburg

Mediterrane sferen

Misschien moet je voor het échte Saint-Tropez gevoel nog een paar maanden wachten, maar Domburg is dé mondaine badplaats van Nederland. De statige villa’s, de gezellige straatjes en leuke boetiekjes in combinatie met de gezonde zeelucht en het mooie licht, dat schilders Mondriaan en Toorop al kon bekoren, geven een heerlijk mediterraan gevoel. Daarnaast mag Domburg zich volgens Duitse criteria, samen met Cadzand, ‘heilzame zeebadplaats’ noemen, vanwege de helende werking van het zeewater. De wandeling voert je via de duinen, de bijzondere bomen van de Manteling naar Domburg en het strand.

Meer info over deze route