Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Grenswaterwandelingen in Limburg

Bij Limburg denk je misschien vooral aan heuvels en bossen, maar ook water speelt een belangrijke rol in het landschap. Veertien grenswaterwandelingen brengen je langs beekjes en rivieren in Noord- en Zuid-Limburg.

Limburg

Wandel je door Limburg, dan zie je glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden en mooie vakwerkhuisjes. Na afloop van je wandeling is er altijd wel een café in de buurt om sfeervol na te genieten. Bijzonder aan het Limburgs landschap zijn de vele wateren, zoals beken en rivieren. Ze komen uit het buitenland en passeren via Duitsland en België de landsgrens.

Schilderachtige landschappen

Alleen grenspalen en grensstenen herinneren tegenwoordig nog aan de oude landsgrenzen. Rivieren en beekjes trekken zich sowieso niets aan van grenzen. Water stroomt vrij van hoog naar steeds lager en baant zich onderweg een weg in allerlei landschappen. De kronkelende rivieren en beekjes zorgen voor schilderachtige landschappen.

Nieuwe wandelgids

Zin om een mooie wandeling langs deze grenswateren te maken? In de nieuwe wandelgids ‘Grenswaterwandelingen Limburg’ staan 14 afwisselende wandelroutes beschreven. Ze zijn samengesteld door wandeljournalist en rasechte Limburger Wiel Beijer.

De routes brengen je langs de waterlopen van Noord- tot Zuid-Limburg. Ze hebben een lengte tussen de 10 en 14 kilometer. In de gids vertelt Wiel over de natuur langs de routes, maar ook over plaatselijke bezienswaardigheden, de geschiedenis van de streek en tipt hij fijne locaties voor een hapje of drankje na afloop van je wandeling. De routes zijn als gpx-bestand te vinden via onderstaande button.

www.grenswaterwandelingenlimburg.nl
Limburg