Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandel langs de verhalen van schrijver A.F.Th. van der Heijden

In het Brabantse Geldrop ligt een wandelroute die je meeneemt naar bekende locaties uit de romans van A.F.Th. van der Heijden. De literaire wandeling van 8 kilometer gaat langs de verhalen en het leven van de schrijver.

Kasteel Geldrop is het startpunt van de wandelroute over schrijver Van der Heijden
Kasteel Geldrop
De omgeving van Kasteel Geldrop
De omgeving van Kasteel Geldrop, foto: Wikimedia - Johan Bakker

De wandeling begint en eindigt bij Kasteel Geldrop. In twee lussen van vier kilometer wandel je door het buitengebied van het Brabantse dorp. De eerste lus gaat langs het Kanaal en door de Geldropse wijken Hulst en Skandia. De tweede lus neemt je mee naar Braakhuizen Zuid en Braakhuizen Noord. De twee lussen zijn ook afzonderlijk te lopen.

Gratis audiotour

Ruim dertig locaties corresponderen met passages en citaten uit de romans van Van der Heijden en met het leven van de schrijver. Via een gratis te downloaden audiotour kun je de teksten en biografische informatie beluisteren. De audiotour is hier te downloaden. Op deze pagina vind je ook een kaart met daarop ingetekend de 31 locaties langs de route. Als je de teksten liever op papier ziet, dan is er het boek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden’. Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel.

Op vijf plaatsen langs de route worden de komende tijd A.F.Th. erebanken geplaatst. Hier kunnen wandelaars de teksten en citaten lezen of beluisteren of genieten van het landschap. 

A.F.Th. van der Heijden: verbeelding en werkelijkheid

A.F.Th. van der Heijden werd in 1951 in Geldrop geboren. Hij bracht de eerste 25 jaar van zijn leven door in dit Brabantse dorp. Van der Heijden schrijft sinds 1978 autobiografische verhalen en romans, waarin zijn leven en ook Geldrop een belangrijke plaats innemen. In zijn werk komen verbeelding en werkelijkheid met elkaar samen. Kern van zijn oeuvre vormen twee romancycli: ‘De tandeloze tijd’ en ‘Homo duplex’. De schrijver sleepte met zijn boeken vele literaire prijzen in de wacht.

Meer informatie over deze wandeling