Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Hoe stimuleer je vetverbranding en krijg je meer energie?

Waarom zorgen drie goede hoofdmaaltijden voor het stimuleren van je vetverbranding, hoe breng je dat in de praktijk en is dat goed te combineren met wandelen of andere vormen van beweging? In een gratis webinar op maandag 23 mei 2022 vertelt voedingscoach Brenda Frunt hoe je met de juiste voeding je prestaties verhoogt.

Afbeelding etende vrouw

Brenda Frunt is voedingscoach bij De Voedingsacademie en mede-auteur van het boek ‘Vast Wel!’, over hoe minder vaak eten je meer energie geeft. Ze schreef ook het sportieve kookboek ‘Goud op je bord’. Brenda adviseert (top)sporters over de mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen. In de laatste editie van Magazine wandel.nl kun je een interview met haar lezen.

Als je je hartslag lager houdt, zijn je vetreserves een interessante brandstof

In het magazine vertelt Brenda hoe het werkt: hoe hoger de hartslag tijdens een inspanning, hoe meer je lichaam een beroep doet op koolhydraten uit de voeding. Maar als je je hartslag lager houdt, wat veelal met wandelen het geval zal zijn, dan zijn je vetreserves een interessantere brandstof. “Eigenlijk hebben we genoeg energiereserve in ons lichaam om uren te wandelen,” stelt ze.

Waar je als wandelaar dus op kunt letten, is dat je niet te veel gaat eten. “Wat ik veel zie is dat wandelaars gedurende de wandeling meerdere keren snacks eten in plaats van rustig de tijd nemen voor een lunchpicknick.” Juist het versnipperd eten zorgt ervoor dat het lichaam continu bezig is met het spijsverteringsproces en dat kost veel energie. Op 23 mei vertelt Brenda over het nut van drie goede hoofdmaaltijden en geeft ze handige voedingstips.

Afbeelding Brenda Frunt
Voedingscoach Brenda Frunt