Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Ben jij klaar voor De Alternatieve Vierdaagse? De laatste tips!

Nog even en dan begint De Alternatieve Vierdaagse! Vier dagen ga je 5, 10, 20, 30, 40 of misschien wel 50 kilometer lopen op jouw eigen route. Wandel.nl geeft je nog een paar laatste tips, zodat je goed voorbereid van start kunt gaan.

Vierdaagse
Vierdaagse

Zorg dat je de Wandel.nl-app hebt gedownload...

Alle deelnemers ontvangen een mail met informatie over de Wandel.nl-app en instructies om de app te downloaden en te gebruiken. Heb je vragen over de app? Stuur dan een mail naar info@kwbn.nl.

...en zorg dat je smartphone goed is opgeladen

Je gaat De Alternatieve Vierdaagse lopen met de Wandel.nl-app op je smartphone. Vertrek met een volledig opgeladen smartphone, want het zou natuurlijk vervelend zijn als onderweg je accu leeg is en je kilometers niet meer worden geregistreerd. En neem een powerbank mee.

Check voor vertrek het weer

Wordt het een stralende dag of is er regen op komst? Bekijk voor je vertrekt de weersvoorspellingen, zodat je jouw kleding hier op kunt aanpassen.

Is er kans op regen? Neem dan een poncho of regenjack mee. Wordt het ’s middags warm? Trek dan een shirt met korte mouwen aan (eventueel onder een jack of vest als het ’s ochtends nog koud is). En denk eraan om bij voorspelde warmte extra drinken mee te nemen.

Het weer

Sta uitgerust aan de start

De laatste dagen voor de start heeft het weinig zin om nog heel veel te gaan trainen. Een stukje rustig lopen kan natuurlijk geen kwaad, maar overdrijf niet. Zo sta je komende dinsdag fit en uitgerust aan de start. Denk vooral aan een goede nachtrust.

Zijn je wandelspullen er ook klaar voor?

Zorg dat jouw favoriete shirt en de broek waar je het liefst in wandelt dinsdagochtend gebruiksklaar is. Draai dus dit weekend nog een was, als dat nodig is.

Vierdaagse

Hoe laat ga je op pad?

Denk alvast na hoe laat je iedere etappe ongeveer wilt vertrekken. Ben je een vroege vogel? Leg dan de avond van te voren je spullen al klaar. Loop je een lange afstand? Zet dan eventueel de wekker, zodat je je niet kunt verslapen (hoewel je tijdens De Alternatieve Vierdaagse nog tot laat in de avond de tijd hebt om jouw afstand te volbrengen).

Heb je alles?

Zorg dat je in ieder geval de volgende spullen hebt:

En het belangrijkste… geniet!

Geniet met volle teugen van De Alternatieve Vierdaagse! Veel plezier!

 

P.S. Wil je meer lezen over jouw deelname? Kijk dan op deze pagina