Wandelschoenen

Wie een stevige wandeling gaat maken, heeft wandelschoenen nodig. Wandelschoenen behoren tot de standaard wandeluitrusting van iedere wandelaar, of je meedoet aan een wandelevenement of een wandelroute loopt. Hier lees je alles over wandelschoenen: van kooptips tot onderhoud.

Artikelen over wandelschoenen op wandel.nl

Grisport premium: topcategorie wandelschoenen

Zoek je wandelschoenen waar je voeten blij van worden? Dan is de nieuwe lederen premium wandelschoen Utah Mid of Arizona Mid van Grisport misschien wel iets voor jou. Ze zijn geschikt voor het dagelijkse ommetje, maar zeker ook voor de langere wandelingen.

Lees meer
De LOWA MALTA GTX MID: De genen van een outdoorschoen

De MALTA GTX MID van LOWA is een wandelschoen die geschikt is voor zowel het dagelijks leven als flinke wandelingen in de natuur. De schoen is waterdicht en ademend: ideaal dus voor het najaar.

Lees meer
Hoe kies je als wandelaar het juiste model wandelschoen?

Goede wandelschoenen zijn onmisbaar voor een fijne wandeling. Maar hoe kies je als wandelaar het juiste model wandelschoen? Waar moet je op letten? Op deze pagina geven we je samen met Buchrnhornen advies.

Lees meer
Wandelaars testen de wandelschoenen van Hanwag

Dit voorjaar gingen vijf wandelaars met de wandelschoenen van Hanwag op pad om deze te testen. Op deze pagina lees je wat hun ervaringen waren met de schoenen van Hanwag.

Lees meer
Wandelsandalen kopen: tips  

Bij warm weer kan het prettiger zijn om op wandelsandalen in plaats van op wandelschoenen te lopen. Waar moet je op letten als je wandelsandalen gaat kopen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Waterdichte wandelschoenen: hoe werken ze?

In Nederland is het vaak wisselvallig. Het ene moment schijnt de zon en nog geen tien minuten later wandel je in een stortbui. Waterdichte wandelschoenen zijn dan een uitkomst. Maar hoe werken ze?

Lees meer
Het belang van goede zolen onder je wandelschoenen

Schoenzolen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je wandelschoenen. Ze zorgen onder meer voor grip, stabiliteit en demping. Wandel.nl zet de verschillende soorten schoenzolen voor je op een rij.

Lees meer
Wanneer zijn je wandelschoenen aan vervanging toe?

Als wandelaar ontkom je niet aan het moment dat je oude, trouwe wandelschoenen zijn versleten en aan vervanging toe zijn. Ze brachten je over de mooiste paden en wegen en waren je metgezel tijdens de vele tochten die je liep. Hoe weet je dat je schoenen versleten zijn en dat er niets anders op zit dan een nieuw paar aan te schaffen? Wandel.nl geeft je advies.

Lees meer
Gratis Therapiebal bij aanschaf van wandelschoenen!

Wil jij graag comfortabel op pad? Start je wandeling met passende wandelschoenen. De wandelspecialisten van Buchrnhornen geven we je graag advies. In oktober krijg je bij aankoop van een paar wandelschoenen bij Buchrnhornen een gratis Therapiebal cadeau.

Lees meer
Het nut van een loopscan als je wandelschoenen gaat kopen

Wat de juiste wandelschoen is, is per wandelaar verschillend. Om te weten welke schoen bij jouw voeten past, is een loopscan een ideaal hulpmiddel. Op deze pagina vertellen we je samen met Buchrnhornen meer over het nut van een loopscan.

Lees meer
Wandelschoenen voor kinderen: waar let je op bij de aanschaf?

Ook voor kinderen is het belangrijk om op de juiste schoenen te wandelen. Waar moet je op letten als je wandelschoenen voor kinderen gaat kopen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Veters strikken kan voetproblemen voorkomen

Zit je wandelschoen niet helemaal lekker om je voet? Het zou kunnen dat dit niet ligt aan je schoen, maar aan de manier waarop je de veters strikt.

Lees meer
Wat zijn de juiste wandelschoenen?

Goede wandelschoenen zijn heel belangrijk. Met de juiste schoenen kun je zowel blessures als blaren voorkomen. Wat zijn goede wandelschoenen en hoe koop je de juiste schoenen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Zo loop je nieuwe wandelschoenen in

Als je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht, is het verstandig om deze eerst in te lopen. Op die manier kunnen je voeten en enkels wennen aan de gloednieuwe schoenen. Maar hoe loop je wandelschoenen op een goede manier in? Wandel.nl geeft je advies.

Lees meer
Met deze tips gaan je wandelschoenen langer mee

Je wandelschoenen kunnen het, zeker in het najaar door regen en modder, zwaar te verduren krijgen. Goed onderhoud van je schoenen is belangrijk, want daardoor gaan ze langer mee. Hoe onderhoud je jouw wandelschoenen? INTERSPORT geeft je tips.

Lees meer
Wat zijn dé trends rond wandelschoenen in 2020?

Wat zijn momenteel de trends op het gebied van wandelschoenen? Wandel.nl vroeg het aan Yordan van Hoegee, specialist en inkoper bij het LoopCentrum.

Lees meer
De juiste wandelschoen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wandelschoen? Een paar tips van Veluwe Outdoor.

Lees meer
Het onderhoud van je wandelschoenen

Hoe moet je je schoenen onderhouden na een (natte) wandeling? Op deze pagina leggen we je het stap voor stap uit. Zo gaan je wandelschoenen zo lang mogelijk mee.

Lees meer
Inlegzolen in je wandelschoenen

In iedere wandelschoen zitten inlegzolen. Behalve de standaard modellen, zijn er ook inlegzolen met een speciale functie. Waar moet je op letten als je deze gaat kopen? Wandel.nl geeft je een paar tips.

Lees meer
Tips bij het kopen van wandelsokken

Wandelsokken maken of breken een wandeltocht. Goed gekozen wandelsokken kunnen immers een hoop blarenleed besparen. Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Kooptips wandelschoenen

Voor de wandelaar zijn wandelschoenen de belangrijkste onderdelen van zijn uitrusting. Welke wandelschoenen passen bij jouw manier van wandelen?

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.