Wandelschoenen

Wie een stevige wandeling gaat maken, heeft wandelschoenen nodig. Wandelschoenen behoren tot de standaard wandeluitrusting van iedere wandelaar, of je meedoet aan een wandelevenement of een wandelroute loopt. Hier lees je alles over wandelschoenen: van kooptips tot onderhoud.

Artikelen over wandelschoenen op wandel.nl

Zo loop je nieuwe wandelschoenen in

Als je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht, is het verstandig om deze eerst in te lopen. Op die manier kunnen je voeten en enkels wennen aan de gloednieuwe schoenen. Maar hoe loop je wandelschoenen op een goede manier in? Wandel.nl geeft je advies.

Lees meer
Wanneer zijn je wandelschoenen aan vervanging toe?

Als wandelaar ontkom je niet aan het moment dat je oude, trouwe wandelschoenen zijn versleten en aan vervanging toe zijn. Ze brachten je over de mooiste paden en wegen en waren je metgezel tijdens de vele tochten die je liep. Hoe weet je dat je schoenen versleten zijn en dat er niets anders op zit dan een nieuw paar aan te schaffen? Wandel.nl geeft je advies.

Lees meer
Met deze tips gaan je wandelschoenen langer mee

Je wandelschoenen kunnen het, zeker in het najaar door regen en modder, zwaar te verduren krijgen. Goed onderhoud van je schoenen is belangrijk, want daardoor gaan ze langer mee. Hoe onderhoud je jouw wandelschoenen? INTERSPORT geeft je tips.

Lees meer
Wat zijn de juiste wandelschoenen?

Goede wandelschoenen zijn heel belangrijk. Met de juiste schoenen kun je zowel blessures als blaren voorkomen. Wat zijn goede wandelschoenen en hoe koop je de juiste schoenen? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Wandelschoenen met een natuurlijk draaggevoel

De meeste mensen lopen het beste op wandelschoenen. Toch geven sommigen de voorkeur aan klompen, blote voeten of zelfs sleehakken. Hoe kan dat? Moniek, eigenaresse van Footlogics, legt uit.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?