Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandel mee op de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden

Loopt de Elfstedentriatlon volgens plan? Dan volbrengt voormalig Olympisch kampioen Maarten van der Weijden vanaf 18 juni een zwem- en fietstocht vanuit Leeuwarden, om vervolgens op zaterdag 24 juni wandelend te finishen. Je kunt je nu inschrijven om met hem mee te doen!

afbeelding van Maarten van der Weijden die met mensen wandelt.

Maarten van der Weijden gaat altijd vol voor de extreme doelen die hij stelt. De Elfstedentriatlon is weer zo’n mooie uitdaging: van 18 t/m 24 juni gaat Maarten 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen langs de Friese elf steden. Hiermee zamelt hij zoveel mogelijk geld in voor kankeronderzoek.

Wandel je mee?
afbeelding van de cover van het magazine met daarop Maarten van der Weijden.
Deze editie van Magazine Wandel.nl is verschenen in maart 2023

Realistisch

Hij is zeer gedreven om de Friese monstertocht te behalen, maar blijft realistisch. Het kan ook niet lukken, zegt hij in Magazine Wandel.nl. “Ik geef alles en ik doe mijn stinkende best, maar er is geen honderd procent zekerheid. En dat is dan ook oké”, aldus Maarten. “We zijn als maatschappij best wel hard voor mensen die hun doelen niet halen.” In Magazine Wandel.nl nr. 1 van 2023 lees je een uitgebreid interview met hem. Hierin gaat hij dieper in op de maakbaarheid van het leven. "Als je gelooft dat alles maakbaar is, zou je ook kunnen denken dat je iets verkeerd hebt gedaan, mocht je wat overkomen. En dan zou je je daarover weer schuldig kunnen voelen. Waanzin. Natuurlijk is de gedachte aan maakbaarheid fijn. (…) Maar dat is schijnveiligheid.”


Genieten

Ondanks deze disclaimer, vindt hij doelen stellen naar eigen zeggen heel tof en geniet hij enorm van grote uitdagingen. En de weg naar de finish van zijn Elfstedentriatlon, bewandelt hij het liefste samen met zoveel mogelijk andere sportievelingen! Op het onderdeel wandelen zijn er drie mogelijkheden om mee te doen.

Meewandelen kan op 3 manieren

  • Wandel de laatste 5 kilometer van de Elfstedentriatlon mee in Leeuwarden (alle leeftijden welkom; kinderen onder de 12 jaar wandelen onder begeleiding). Hier worden ruim 7500 deelnemers verwacht. Je start op zaterdag 24 juni ongeveer rond 11.25 uur op het Kalverdijkje en finisht met z’n allen na het middaguur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

  • Wandel de etappe van 25 kilometer van Dokkum tot aan de finish in Leeuwarden met Maarten mee (vanaf 18 jaar). Je start op zaterdag 24 juni vroeg in de ochtend en finisht in een grote mars rond het middaguur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

  • Wandel de hele Elfstedentocht van 200 kilometer met Maarten mee. Dat betekent dat je woensdag 21 juni start en op zaterdag 24 juni finisht. Iedere nacht zijn er rustmomenten ingelast tussen 00.00 en 4.00 uur. Je wandelt in een groep van maximaal 20 wandelaars, in het tempo van Maarten.

Enthousiast geworden?

Meer informatie over de deelnemersbijdragen vind je op de website van de Elfstedentriatlon. Hier vind je ook meer informatie over de begeleiding, beveiliging en verzorging onderweg. Aan alles is gedacht! Let op: tijden zijn afhankelijk van de doorkomsttijd van Maarten. Definitieve starttijden worden 24 uur van tevoren gecommuniceerd.

Ja, ik ga de uitdaging aan!
afbeelding van touschouwers die Maarten van der Weijden in 2018 zien zwemmen.
Zwemmen in Woudsend (Fr) in augustus 2018. (Foto: © Shutterstock)

Elke euro naar kankeronderzoek

Met jouw deelname haal je zoveel mogelijk donatiegeld op voor kankeronderzoek. De Maarten van der Weijden Foundation garandeert dat elke euro voor 100% ten goede komt aan de 11 geselecteerde kankeronderzoeken en projecten.