Veelgestelde vragen
Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over Via Vierdaagse. Staat jouw vraag of het antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met Via Vierdaagse. Stuur hiervoor een mail naar info@viavierdaagse.nl.
Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over Via Vierdaagse. Staat jouw vraag of het antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met Via Vierdaagse. Stuur hiervoor een mail naar info@viavierdaagse.nl.
Door deel te nemen aan Via Vierdaagse ben je allereerst verzekerd van een startbewijs voor De 4Daagse. Via Vierdaagse zorgt voor een goede begeleiding zodat jij als debutant van De 4Daagse goed voorbereid aan de start verschijnt. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle deelname. Bij de training en begeleiding krijg je support via een speciale trainingsmodule in de Wandel.nl-App. Wekelijks ontvang je via de app 2 tips en de trainingsaccenten per week. Iedere deelnemer ontvangt een trainingsschema op maat en kan op ieder moment van de dag om deskundig advies vragen aan professionele specialisten via WhatsApp.
Op maandag 23 januari om 10:00 start de inschrijving voor Via Vierdaagse 2023 op deze website. Vul het inschrijfformulier volledig in, ga akkoord met de voorwaarden en voldoe de deelnamekosten via iDEAL. Direct na succesvolle inschrijving en betaling ontvang je per e-mail een bevestiging. Met deze bevestiging ben je ook verzekerd van een startbewijs voor De 4Daagse. Je hoeft je dus niet apart in te schrijven via de website van Stichting De 4Daagse.
Het inschrijfgeld voor Via Vierdaagse 2023 bedraagt € 169,- voor niet-leden. Leden van KWbN betalen € 154,-.
Bij inschrijving betaal je direct het verschuldigde bedrag via iDEAL. Het is niet mogelijk om op een andere manier te betalen.
De 4Daagse kent drie dagelijks af te leggen afstanden: 30, 40 en 50 km. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht kun je tussen bepaalde afstanden kiezen. De gekozen afstand is voor alle wandeldagen bindend, het is dus niet toegestaan om van afstand te wisselen. Meer informatie over het reglement van de 4Daagse is te vinden op de website van Stichting De 4Daagse.
Bij de inschrijving geldt: vol is vol. Bij succesvolle inschrijving ontvang je direct een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging is het bewijs dat je één van de Via Vierdaagse-deelnemers bent.
Als je jezelf succesvol hebt ingeschreven en dus ook via iDEAL hebt betaald voor Via Vierdaagse, ontvang je binnen 24 uur per e-mail een bevestiging van inschrijving. Op dat moment ben je ook ingeschreven voor De 4Daagse. Van Stichting De 4Daagse ontvang je binnen enkele weken je startbewijs per e-mail, ook ontvang je van Stichting De 4Daagse een mail met je registratienummer voor de 4Daagse. Met dit registratienummer kun je inloggen op de website van De 4Daagse: www.4daagse.nl. Op Mijn 4Daagse zie je een overzicht van je inschrijving voor de 4Daagse.
Het is niet mogelijk om voor meerdere personen tegelijk in te schrijven. Alle deelnemers moeten zich individueel inschrijven.
Nee. Wanneer je bent toegelaten tot Via Vierdaagse ben je in het bezit van een gegarandeerd startbewijs voor De 4Daagse. Je hoeft je niet meer apart aan te melden.
Een mogelijkheid is dat jouw iDEAL-betaling niet meteen lukt, omdat het iDEAL-systeem of het systeem van jouw bank enige tijd hapert. In dat geval kun je het beste even wachten en het op een later tijdstip opnieuw proberen. Is er van deze oorzaken geen sprake, dan kun je een e-mail sturen naar info@viavierdaagse.nl.
Indien er van deelname wordt afgezien, bestaat er tot 14 werkdagen na het moment van inschrijving recht op restitutie van het inschrijfgeld, daarna niet meer. Betaald inschrijfgeld wordt onder aftrek van kosten voor administratie en zonder aanspraak op vergoeding van rente geretourneerd.
Iedere inschrijving is strikt persoonlijk en dus niet overdraagbaar. Wanneer je uiteindelijk niet mee kunt doen, komt je startbewijs voor De 4Daagse te vervallen.
De inschrijving van 105de 4Daagse start (net als de inschrijving voor Via Vierdaagse) op maandag 23 januari 2023 om 10:00, dit is alleen voor deelnemers die ooit succesvol de 4Daagse uitliepen. Debutanten kunnen zich vanaf maandag 13 februari aanmelden. Wil je niet deelnemen aan Via Vierdaagse, maar je rechtstreeks aanmelden bij de 4Daagse dan heb je het registratienummer dat je in 2020 kreeg nodig. Kun je dit niet meer vinden dan kun je dit opvragen via: https://registratienr4d.rfxforms.nl/Main
Vanaf begin april kun je het startbewijs vinden door in te loggen met je registratienummer op Mijn 4Daagse via www.4daagse.nl. Deze bevestiging heb je nodig voor het aanmelden op zondag of maandag voorafgaand aan De 4Daagse.
Bij vakantie is er altijd wel tijd om ergens een uurtje te gaan wandelen. Het is niet noodzakelijk om je weekendafstanden aan te houden, maar probeer vooral de frequentie vast te houden, zodat je lichaam gewend blijft aan de regelmatige belasting. Als je echt ziek bent, is rust vooral belangrijk. Heb je enkel een verkoudheid, dan kun je gewoon doorwandelen. Probeer wel de intensiteit lager te houden dan je gewend bent en rustiger te wandelen. Overleg bij twijfel altijd met je huisarts.
Vooral zwemmen en fietsen zijn prima sporten om te doen, omdat het duursporten zijn. Het is mogelijk om een wandeltraining te vervangen door een andere sport, maar probeer wel met name de spieren die je met wandelen gebruikt vergelijkbaar te belasten. Ga je bijvoorbeeld tennissen en speel je een dubbelpartij, dan hoef je vaak minder hard te lopen. Tevens is dit een sport met veel intervallen, terwijl de wandelsport vooral veel herhaling van dezelfde beweging en van lange duur is.
Neem in ieder geval contact op met je huisarts en ons specialistenteam. Blessures kunnen onder andere veroorzaakt worden door het dragen van verkeerde schoenen. In zo'n geval kan ook een podoloog uitkomst bieden. Probeer in geval van blessures je trainingsintensiteit terug te schroeven en minder zwaar en/of lang te trainen. Kies voor een andere bewegingsvorm dan wandelen, zoals zwemmen of fietsen. Hierdoor train je wel je conditie, maar worden je spieren en pezen niet zwaar belast.
Blaren. Zelfs de meest geoefende wandelaars hebben er wel eens last van. Omdat ieder mens en iedere voet anders is, is er geen gouden tip om blaren te voorkomen. Het dragen van goede, ingelopen, passende schoenen en naadloze sokken kunnen wel blarenleed helpen voorkomen. Voor verdere tips verwijzen we je graag naar het artikel Blaren voorkomen en behandelen.
Ook dit jaar gelden er verschillende starttijden voor de 30 en 40 km. Door ook de 30-kilometer wandelaars in twee groepen te laten vertrekken, komt deze groep meer verspreid op het parcours, wat het wandelgenot en de doorstroming op de routes hopelijk ten goede komt. Kijk op de site van de organisatie www.4daagse.nl voor meer informatie over starttijden.
Het is toegestaan deze starttijden te ruilen met medewandelaars. Hiervoor moet je zelf iemand zoeken die wil ruilen. Lees ook de volgende informatie over dit onderwerp op de website van Stichting De 4Daagse.
Wij raden je aan gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets. Fietsen is een goede manier om actief te herstellen van je wandelinspanning. Kijk voor meer informatie over vervoer en verblijf op de officiële website van de 4Daagse.
Probeer tijdens de trainingen uit wat voor je handig is om mee te nemen en of je het liefst met een rugzak of een heuptasje loopt. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eten en drinken. Er worden rustposten en watertappunten ingericht door de organisatie, maar het zou zomaar kunnen dat het erg druk is, of dat je juist door de drukte ongemerkt zo'n punt voorbij loopt.
Hieronder geven wij enkele suggesties wat je mee kunt nemen in je rugzak/heuptasje:
Ook handig:
Voor alle suggesties geldt: probeer tijdens de trainingen uit wat je nodig hebt.
Het is moeilijk een algemeen kledingadvies te geven, omdat de vraag welke kleding goed zit ook persoonlijk is. Test dit vooral tijdens je trainingen. Tijdens de praktijkbijeenkomst ontvang je uitgebreide informatie over schoenen en kleding. Denk onder andere na (en laat je eventueel adviseren) over:
Het is raadzaam tijdens je training te variëren in het aantal pauzes en de duur ervan. Zo kun je ervaren wat voor jou het prettigst is. Houd er wel rekening mee dat te kort pauzeren je lichaam te weinig rust geeft. Bovendien gun je jezelf met te korte pauzes ook onvoldoende tijd om rustig te eten. Te lang pauzeren heeft tot gevolg dat je lichaam totaal tot rust komt, waardoor je moeilijk weer op gang komt. Probeer dus zelf tijdens de trainingen uit wat voor jou het beste werkt. Let er trouwens wel op dat je na een pauze niet te snel van start gaat.
In de Wandel.nl-app staat het Via Vierdaagse programma klaar voor jou om te starten! Indien je de app nog niet geïnstalleerd hebt, kun je de Wandel.nl-app downloaden voor zowel Android als iOS (iPhone).
Ben je al eerder ingelogd geweest?
Heb je de app al geïnstalleerd en ben je ingelogd met hetzelfde e-mailadres als wat je hebt gebruikt voor jouw inschrijving bij Via Vierdaagse? Dan vind je het trainingsprogramma terug onder ‘Uitdaging’ en dan ‘Traingingen’. Hier kies je de afstand die je gaat lopen en je kunt van start!
Ben je nieuw in de app?
Als je nieuw in de app komt, en nog geen account voor de app hebt, is het belangrijk dat je kiest voor ‘Inloggen’ en vervolgens klikt op ‘Wachtwoord vergeten’. Je vult hier dan hetzelfde e-mailadres in als dat je hebt gebruikt voor jouw aanmelding aan Via Vierdaagse. Je ontvangt een e-mail om het wachtwoord te wijzigen. Als je het wachtwoord hebt gewijzigd, kun je inloggen met jouw e-mailadres (gebruikersnaam) en het door jouw gekozen wachtwoord.
Omdat we jouw e-mailadres al gekoppeld hebben aan het Via Vierdaagse programma in de app, ontvang je deze melding tijdens het registreren.
In plaats van te registreren is het belangrijk dat je kiest voor ‘Inloggen’ en vervolgens klikt op ‘Wachtwoord vergeten’. Je vult hier dan hetzelfde e-mailadres in als dat je hebt gebruikt voor jouw aanmelding aan Via Vierdaagse. Je ontvangt een e-mail om het wachtwoord te wijzigen. Als je het wachtwoord hebt gewijzigd, kun je inloggen met jouw e-mailadres (gebruikersnaam) en het door jouw gekozen wachtwoord.
Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) is de oudste en grootste wandelsportorganisatie van Nederland. Met ruim 1.000 lidorganisaties, 1.500 wandelevenementen en ruim 50.000 leden is KWbN dé autoriteit op het gebied van wandelen in Nederland.
Als lid van KWbN ontvang je onder andere een Wandelvoordeelpas waarmee je korting krijgt op (bijna) alle aangesloten wandelevenementen en kun je gebruik maken van diverse wandelaanbiedingen. Daarnaast ontvang je 4 keer per jaar het magazine Wandel.nl en twee keer per jaar een actueel overzicht van alle wandeltochten in Nederland.
Het lidmaatschap van KWbN loopt tot eind 2023. De contributie voor het KWbN Compleet lidmaatschap van 2023 is € 35,00. Wil je het lidmaatschap na 2023 verlengen, doe dit dan voor het einde van het jaar.
Je kunt je gegevens wijzigen door een mail te sturen naar info@kwbn.nl. Voor wijzigingen in naam en geboortedatum vragen wij een kopie van een geldig legitimatiebewijs.
Staat jouw vraag of het antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met Via Vierdaagse per e-mail: info@viavierdaagse.nl.