Resultaten en ervaringen

Hoeveel procent van de Via Vierdaagse-deelnemers loopt de Vierdaagse succesvol uit? En hoe ervaren oud-deelnemers het programma? Je leest het op deze pagina.

De resultaten van Via Vierdaagse 2018

Van de 1535 Via Vierdaagse-deelnemers in 2018 wist 86% de Vierdaagse Nijmegen succesvol te volbrengen.

In 2018 gaven de deelnemers aan Via Vierdaagse het programma gemiddeld een 8,0

Van de Via Vierdaagse-deelnemers adviseert 95% anderen het programma ook te volgen.

De deelnemers aan Via Vierdaagse trainden in 2018 gemiddeld 645 kilometer tijdens de voorbereiding. Dat is de afstand van Nijmegen naar het noorden van Zwitserland.


De ervaringen van Via Vierdaagse-deelneemster Iris

Iris de Heus (22) deed in 2017 mee aan Via Vierdaagse. Hoe beleefde zij het programma?

Het Vierdaagse-avontuur van Iris begon in de winter van 2017, bij de startbijeenkomst in Zwolle. 'Daar kreeg ik een korte cursus. Hoe loop je op de juiste manier, wat is een fijn looptempo? Dit soort vragen werden beantwoord', blikt Iris terug. 'Bovendien kregen we tips. Wat kun je als deelnemer aan de Vierdaagse Nijmegen verwachten? Waar kun je onderweg mee te maken krijgen? Maar ook kregen we te horen wat je moet meenemen en wat geschikte wandelkleding is. Ik vond het heel leerzaam.’

Iris de Heus, foto: Ernst Kremers Iris de Heus, foto: Ernst Kremers

Goede handvatten

Vervolgens ging Iris aan de slag met een op maat gemaakt trainingsschema en ontving ze wekelijks trainingstips in haar mailbox. ‘Volgens mijn planning moest ik tijdens mijn voorbereiding in totaal ongeveer 400 kilometer trainen. In het schema staat welke afstanden je doordeweeks moet lopen. Het schema geeft hele goede handvatten, zodat je weet hoe je moet trainen. Door Via Vierdaagse is de kans groter dat je de vierdaagse gaat uitlopen. En bovendien ben je verzekerd van een startbewijs.’

Dankzij haar goede voorbereiding wist Iris in 2017 haar allereerste Vierdaagse Nijmegen met succes uit te lopen. Ze kreeg de smaak te pakken, want in 2018 liep ze voor de tweede keer over de Via Gladiola.

Wil jij jouw eerste Vierdaagse Nijmegen ook uitlopen? Meld je dan aan voor Via Vierdaagse.

Terug naar de Via Vierdaagse-hoofdpagina