Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Mistige Ochtend in Hengelo
Afbeelding: Henri Bos

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Vind hier een wandelroute in jouw provincie. Onze favoriet, op een heerlijke nazomeravond een wandeling maken over een dijk en genieten van de zonsondergang en het weidse uitzicht. 

Mooie wandelroutes over dijken

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Op Wandel.nl staan allemaal leuke en gezonde recepten. 

Bekijk de recepten
Bakker
afbeelding van een burlend edehert.

Tip 3: Ga op zoek naar burlende herten

Aan het einde van de zomer start de bronst, edelherten gaan op zoek naar de liefde. De mannetjes laten duidelijk van zich horen tijdens deze periode. Hun lokroep, het burlen, is te horen over de bosrijke Veluwe of bijvoorbeeld in de uitgestrekte Oostvaardersplassen. 

Bekijk waar jij kunt wandelen tussen burlende herten

Tip 4: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld A Walk in the Woods of Into the Wild. Hier vind je nog meer leuke wandelfilms of tv-programma's