Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling in april

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Zonsondergang met madeliefjes

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. 

Vind hier een wandelroute in jouw provincie
Thermosfles

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Natuurlijk kan je jezelf na afloop ook trakteren op een feestelijk menu mét ingrediënten die je zelf kunt plukken tijdens je wandeling. Bekijk het menu via onderstaande knop.

Bekijk het feestelijke menu

Tip 3: Maak van je verjaardagswandeling een bloesemwandeling

April is hét moment om een mooie bloesemwandeling te maken. Ga bijvoorbeeld wandelen langs fruitakkers, de pruimen- en kersenbomen schitteren in april al met hun bloesem. Wij hebben alvast vijf wandelroutes voor je uitgezocht waar je kunt wandelen langs de bloeiende fruitbomen. Geen fruitbomen in de buurt? Ook veel wilde bloemen en planten staan al in bloei. Rondom bossen vind je de sleedoorn, het maarts viooltje en de hazelaar. En in de graslanden de Akkerhoornbloem en de boterbloem.

Vijf routes langs bloeiende fruitbomen
Afbeelding 1 | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen
Appelbloesem
Afbeelding 2 Wandelen In De Lente 6 Routes Naar Dieren

Tip 4: Ga opzoek naar ‘lente dieren’

Samen met de bloesem komen ook verschillende vlindersoorten weer tevoorschijn.  Dit zijn de dagpauwoog, kleine vos, gehakkelde aurelia en de citroenvlinder. Daarnaast kun je genieten van de zang van de tjifjaf, fitis en koekoek, die in april helemaal uit het tropische Afrika naar Nederland komen vliegen. Ook mogen de koeien weer de wei in en krioelt het op sommige plekken al van de lammetjes. Wil je meer dieren ontdekken onderweg? Bekijk dan ons overzicht met wandelroutes langs dieren.

Zes wandelroutes langs lente dieren

Tip 5: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal interessante tv-programma’s voor je klaarstaan zodat jij nog even kunt nagenieten van je wandeling, van natuurseries tot pelgrimeren. Allemaal gratis terug te kijken via NPO Start.

Bekijk de tv-programma's
Voetjes omhoog voor de tv