Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen

In april begint de natuur te bloeien en daar kun je al wandelend van genieten. Wandel.nl zet verschillende gebieden en routes onder elkaar waar je tussen de bloeiende fruitbomen kunt wandelen.

Header | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen
Perenbloesem in Zeeland

Ronddwalen tussen boerderijen en landerijen van Eerder Achterbroek

In dit Saksische hoevenlandschap in Drenthe zijn boerderijen niet weg te denken. Terwijl je ronddwaalt tussen de boerderijen en landerijen van het Eerder Achterbroek, geniet je van de bloeiende fruitbomen en ervaar je rust en schoonheid van een ver verleden. De wandelroute van 5 km is rood gemarkeerd en begint bij parkeerplaats Janmansweg.

Meer info over deze route
Afbeelding 1 | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen
Appelbloesem

Boomgaarden langs de Linge bij Geldermalsen

Deze wandelroute van 9 tot 22 km is het mooist in het voorjaar, je loopt voornamelijk over de Lingedijk tussen de boomgaarden en door dijkdorpen. Hier kun je volop genieten van de bloesemende peren-, appel- en kersenbomen langs de rustig kabbelende Linge. Kies je voor de korte route, dan eindig je bij landgoed Mariƫnwaerdt, anders wandel je via Fort Asperen naar Leerdam.

Meer info over deze route

Bloesem in het heuvelland van Zuid-Limburg

In het prachtige Zuid-Limburg is de gemeente Eijsden-Margraten te vinden, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over het heuvelland. Dit gebied staat bekend om zijn fruitboomgaarden. Appels en peren zijn hier de meest geteelde fruitsoorten. In het voorjaar staan de akkers in bloei en is een wandeling door dit gebied zeer de moeite waard. Loop bijvoorbeeld de E4 Bloesemroute van 6 km, deze wandelroute neemt je mee langs de bloeiende fruitboomgaarden.

Meer info over deze route
Afbeelding 2 | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen
Hoogstamboomgaard in Zuid-Limburg
76619A26 6519 40C5 Ab8d 49Aca8df321f Image4955637470372136117

Betuwe van Zeeland

Het gebied tussen Kapelle en Wemeldinge wordt ook wel de Betuwe van Zeeland genoemd. De Groene Wissel Kapelle-Biezelinge, een wandelroute van 18 km, loopt over verkeersluwe weggetjes langs uitgestrekt akkerlandschap en door vele fruitboomgaarden. De wandelroute start in de geboorteplaats van Annie M.G. Schmidt, Kapelle. In het voorjaar wandel je langs de vele bloeiende fruitboomgaarden richting de Deltadijk, met haar weidse uitzicht over de Oosterschelde.

Meer info over deze route

Klompenpad van Buren en Erichem

Via deze wandeltocht van 13 km door de Betuwe ontdek je het mooie buitengebied van Erichem. Stevig schoeisel wordt aanbevolen want de route loopt over onverharde paden, langs sloten, door weilanden, wijngaarden, boomgaarden en het Betuwse stadje Buren. In het voorjaar is dit Klompenpad uiterst geschikt voor een bloesemtocht, de wandeling voert je langs diverse pruimen-, appel-, peren- en kersenboomgaarden.

Meer info over deze route
Afbeelding 4 | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen
Appelbloesem met hongbij
Afbeelding 5 | Wandelen in de lente: 5 routes langs bloeiende fruitbomen

Bloesem: bloeiende fruitbomen

De bloemen van bomen, en dan vooral van fruitbomen, worden bloesem genoemd. Er zijn diverse soorten fruitbomen die bloesem hebben, zoals appelbomen, perenbomen en pruimenbomen. Niet alle soorten bomen bloeien tegelijk, maar de meeste bloesem bloeit in de maanden april en mei. Bloesem is afhankelijk van de boomsoort wit tot roze van kleur. Als de bloesem is uitgebloeid, komen op de plekken van de uitgebloeide bloemen de vruchten. Vooral de Betuwe, waar veel boomgaarden te vinden zijn, is een echte bloesemstreek.