Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Ruimte voor je tenen: schoenen gemaakt met een brede leest

Tijd om afscheid te nemen van pijnlijke kilometers! Duik in het verhaal van Hanwag's toewijding aan de perfecte pasvorm en ontdek hoe de Straightfit Extra-leest meer ruimte geeft voor je tenen. We tippen meteen een aantal wandelschoenen geschikt voor bredere voeten.

Ruimte voor je tenen: schoenen gemaakt met een brede leest | Hanwag | StraightFit Extra

Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm – deze wordt bepaald door de leest. Een leest is een soort kunstvoet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, dan zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen. Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet iedere leest iedere wandelaar passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, ontwikkelt Hanwag speciale leesten.

Meer ruimte voor je tenen met de Straightfit Extra-leest

De Straightfit Extra-leest heeft extra ruimte in de teenbox, waardoor een rechtstand van de grote teen mogelijk is. Met een 6 mm breder bovenwerk en een 3-4 mm bredere zoolconstructie dan Hanwag-modellen met een standaard leest, wordt er gezorgd voor een juiste pasvorm en ondersteuning bij bredere voeten. Die extra ruimte zorgt ook voor extra warmte-isolatie. Niet verkeerd tijdens de koudere maanden.

Ruimte voor je tenen: schoenen gemaakt met een brede leest | Hanwag | StraightFit Extra

Op zoek naar advies op maat?

Ben je op zoek naar advies op maat? Dan kun je altijd een bezoekje brengen aan een van de verkooppunten van Hanwag. Hier werken specialisten die jou verder kunnen helpen met al jouw vragen. In de winkels kun je de schoenen uitgebreid passen voordat je ze aanschaft.

Waar zijn de Straightfit Extra-modellen te koop

De juiste pasvorm als belangrijkste criterium

“Al meer dan 100 jaar leggen wij bij Hanwag bijzondere nadruk op de pasvorm van onze schoenen. Toen Hans Wagner het bedrijf oprichtte, zag de wereld – en de schoenmakershandel – er een beetje anders uit. Maar er zijn dingen die niet veranderen: onze pasvorm is nog steeds legendarisch. Meer dan honderd jaar ervaring, hoogstaand vakmanschap, geselecteerde materialen en complexe productieprocessen verklaren waarom.

Voor veel mensen is de perfecte pasvorm het belangrijkste criterium voor een schoen. Zeer weinig mensen zijn zich bewust van de complexiteit hiervan. Pasvorm is niet zichtbaar - je merkt het eigenlijk pas als de schoen niet past. En er bestaat ook niet een perfecte match. Individualiteit is hier het sleutelwoord en de uitdaging voor ons als schoenmakers. De vorm van de voet houdt rechtstreeks verband met de pasvorm - en geen twee voeten zijn hetzelfde.

Diversiteit is onze oplossing. Om nog specifieker te kunnen inspelen op individuele pasvormen, zijn wij jaren geleden begonnen met het ontwikkelen van onze speciale leesten.

Wij zijn het berg- en outdoorschoenenmerk met de grootste verscheidenheid aan leesten - dat is wat ons onderscheidt en daar ben ik trots op. Narrow, Bunion, Wide, StraightFit of StraightFit Extra: Iedereen die een bijzonder smalle of brede voet heeft of een voetafwijking zoals een hallux Valgus weet hoe belangrijk het juiste schoenmodel kan zijn. De zoektocht ernaar wordt vaak geassocieerd met lijden. Alleen de schoen met de perfecte pasvorm geeft jou de mogelijkheid om (weer) je passie na te streven: via ferrata, bergbeklimmen, wandelen of genieten van de natuur.”

Thomas Gröger,
CEO Hanwag GmbH

Wandelaar met Torsby SF Extra GTX
Wandelaar met de Torsby SF Extra GTX wandelschoen

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hanwag. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.