Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Wie de schoen past…

Geen voet is hetzelfde, maar toch zijn we voor onze wandelschoenen vaak afhankelijk van de standaard modellen. Het is daarom erg belangrijk de juiste schoen bij jouw voeten te vinden. Hanwag heeft met haar verscheidenheid van leesten voor iedere soort wandelaar en voet een passende schoen.

Leesten voor Hanwag wandelschoenen

De leest

Of je nu een avontuurlijke hiker bent, of liever door de bruisende stad wandelt: voor elk type wandelaar is er een perfect paar schoenen. Maar de schoen moet wel de perfecte pasvorm hebben.

Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm. Deze wordt bepaald door de leest. Een leest is een soort kunstvoet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook het ‘inlopen’, met vele pijnlijke wandelkilometers als gevolg, zal daar niets aan veranderen.

Leesten voor Hanwag wandelschoenen

Pasvorm

Met meer dan 100 jaar ervaring weet Hanwag dat de pasvorm het belangrijkste criterium voor een wandelschoen is. Geen enkele voet is gelijk. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, produceert Hanwag naast dames- en herenleesten, afhankelijk van de categorie en het inzetbereik, ook speciale leesten. Hieronder lichten we ze uit. 

Wide-leest

Eindelijk afrekenen met drukpunten op de voet. Bij de Wide-leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een Wide-model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.

Wide-leest

Narrow-leest

De Narrow-leest is geschikt voor alle mannelijke en vrouwelijke wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaard model te wijd is. Deze leest biedt ook de smallere voet een goede houvast en tredzekerheid.

Narrow-leest

Bunion-leest

Veel mensen (vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars) lijden aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. De exclusieve Bunion-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht.

Bunion-leest (Hallux Valgus)

StraightFit-leest

De StraightFit-leest maakt door de innovatieve brede teenbox een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer plaats is voor de overige tenen. Dit komt vooral de warmte-isolatie ten goede. Een bijzondere pasvorm, die niet alleen geschikt is voor de iets bredere voorvoet maar iedere voet veel comfort biedt.

StraightFit-leest

StraightFit Extra-leest

Bij de StraightFit Extra-leest wordt de brede teenbox van de StraightFit-leest, die een rechte stand van de grote teen mogelijk maakt en zo meer ruimte biedt aan de voorvoet, gecombineerd met de Wide-leest. Hierdoor biedt hij de juiste pasvorm aan mensen met een brede voorvoet die ook meer ruimte willen voor de grote teen.

StraightFit Extra-leest

Alpine Wide-leest

De ALPINE-modellen zijn vanwege technische eisen normaal gesproken wat smaller. De Alpine Wide-leest daarentegen heeft een bredere voorvoet. Minder druk in het teenbereik vermindert het gevaar op bevriezing en biedt de mogelijkheid dikkere sokken te dragen.

Alpine-leest

Laat je adviseren in de winkel

Bij Hanwag maken ze wandelschoenen en outdoorschoenen van de beste materialen met behulp van de hoogste kwaliteit schoenmakerijtechnieken. Het dragen van de verkeerde wandelschoenen of bergschoenen kan je voeten overbelasten en vervelende blessures veroorzaken. Laat je daarom adviseren in de winkel en ga naar de dichtstbijzijnde specialist voor een passend advies.

Bekijk de specialisten hier