Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Hanwag vakmanschap: schoenen voor elke voet en wandeling

Wandelschoenen maken vergt veel kennis en kunde. Wist je dat de schoenen van Hanwag uit meer dan 200 onderdelen en een productieproces van 120 stappen bestaat? Wandel.nl duikt in de speciale 'gezwikte maakwijze' van Hanwag-wandelschoenen en geeft je een kijkje in de keuken.

Hanwag Vakmanschap
Het echte vakmanschap van Hanwag. (Foto: © Hanwag)

De wandelschoenen van Hanwag zijn geliefd bij een steeds groter wordende groep wandelaars. Een Hanwag-wandelschoen bestaat uit wel 200 onderdelen en het productieproces telt 120 afzonderlijke stappen. Van de productie van de schacht tot het ruwen van het leer voor de zool. Een sterk staaltje vakmanschap! We nemen je mee in de belangrijkste stappen.

Stap 1: Voorbereiden

Voordat een Hanwag-wandelschoen gemaakt kan worden, wordt er flink wat voorbereiding getroffen. Zo wordt de basis gelegd voor de verschillende onderdelen, zodat ze verder kunnen worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het snijden, schalmen, ponsen, markeren, stempelen en strijken van allerlei onderdelen van de wandelschoen.

“Als schoenmakers hebben we een passie voor het maken van het best mogelijke schoeisel. Kwaliteit, vakmanschap, pasvorm en functionaliteit – dat zijn onze kernwaarden en daar staan ​​wij voor. En dat zie je terug in elk paar schoenen die onze werkplaats verlaat”, zo vertelt een medewerker.

Hanwag Vakmanschap Schoenen Voor Elke Voet En Wandeling Voorbereiden
De voorbereiding. (Foto: © Hanwag)

Kwaliteit van het leer

De kwaliteit van het leer dat wordt gebruikt voor de Hanwag-wandelschoenen, wordt uitvoerig gecontroleerd. Het leer moet op alle zichtbare onderdelen vrij zijn van oneffenheden. Als het leer voor de wandelschoen is gecontroleerd en goedgekeurd, worden de lederen onderdelen geponst. Met een ponsmachine worden markeringen aangebracht voor de veterogen en haakjes. Ook worden andere delen van het leer gesjabloneerd; zodat later in het proces duidelijk is welk stuk waar hoort. Daarna wordt het Hanwag-logo in het leer gestempeld en de schachtdelen versterkt.

Wist je dat … Hanwag uitsluitend in Europa produceert? Al hun grondstoffenleveranciers zijn er gevestigd, dat zorgt voor een duurzame en hoogwaardige productie met korte transportroutes.

Hanwag Vakmanschap Schoenen Voor Elke Voet En Wandeling Schacht
De schacht. (Foto: © Hanwag)

Stap 2: De schacht

De tweede stap van het vervaardigen van de Hanwag-wandelschoen bestaat uit de productie van de schacht. Alle losse onderdelen worden aan elkaar genaaid; dat is handwerk en kan alleen uitgevoerd worden met jarenlange ervaring. Als het eenmaal gestikt is en langs vele andere productiestappen voor de schacht is geweest, worden de veterhaken vastgezet met klinknagels. Daarna wordt de hielkap vastgelijmd: deze hielkap is gemaakt van leervezels, gerecyclede resten van de leerverwerking.

Lijmen en bevestigen

Als de hielkap in de schacht gelijmd is, wordt de padding in het bovenwerk gelijmd. Het zorgt voor bescherming en comfort. Is het een Hanwag-wandelschoen met GORE-TEX? Dan wordt ook de rand van de schacht geseald, dat wordt gedaan door lijm tussen de schacht en de voering aan te brengen, waarna ze met warmte en druk aan elkaar worden gehecht. Als laatste wordt het bovendeel uitvoerig geïnspecteerd: voldoet het aan alle kwaliteiten?

Stap 3: Zwikken

Hoe krijg je de zool aan de schacht? In het derde productieproces worden diverse ambachtelijke technieken gebruikt die ervoor zorgen dat de zool aan de schacht vast komt te zitten. Dit wordt ook wel ‘zwikken’ genoemd. Zwikken betekent het omslaan en vastmaken van het leer rond de leest. De leest dient als een model voor de voet. Door het leer te verwarmen, wordt het zachter en scheurt het niet bij het zwikken.

Hanwag Vakmanschap Schoenen Voor Elke Voet En Wandeling Zwikken
Zwikken van de schoen. (Foto: © Hanwag)

Pasvorm leest

De pasvorm van een schoen wordt grotendeels bepaald door de leest. En omdat elke voet verschillend is, worden er in dit proces ook diverse leesten gebruikt. Voor verschillende maten, voor mannen, vrouwen, brede voeten, smalle voeten en ga zo maar door. Naast de standaard leesten wordt er in de Hanwag-fabriek ook gewerkt met speciale leesten voor verschillende voetvormen. Hoe langer de leest in de schoen blijft zitten, hoe beter. Bij Hanwag blijft de leest minimaal 20 uur in de schoen zitten. Zo vervaardigd dat ze een maatvaste en duurzame pasvorm hebben.

Hanwag Vakmanschap Schoenen Voor Elke Voet En Wandeling Montage Van De Zool
Montage van de zool. (Foto: © Hanwag)

Stap 4: Montage van de zool

Een wandelschoen zou niet compleet zijn zonder zool. En juist de zool is misschien wel het meest complexe onderdeel van de wandelschoen. Er zijn vier componenten van de zool: de loopzool, demping, brandzool en inlegzool. En ze moeten allemaal goed met elkaar functioneren en aansluiten op de rest van de schoen. Een wandelschoen zou niets zijn zonder zijn zonder goede zool.

Vastlijmen en persen

Het monteren van de zool op de schacht is een intensief proces. De zool wordt met de hand op de schacht getrokken en op zijn plaats gedrukt. Bij sommige leersoorten wordt eerst het bovenwerk opgeruwd zodat het oppervlak van het leer wordt geopend en vergroot. Dat zorgt ervoor dat de lijm dieper in het materiaal doordringt. Daarna wordt de hechting met een tweede lijmlaag vastgezet. Daarna wordt de stootrand aangebracht en in een pers worden de tussenzool en profielzool samengeperst.

Wist je dat… bij Hanwag wandelschoenen de zool te vervangen is? Dit geldt voor alle ‘gezwikte’ modellen.  Zo hoef je niet je geliefde wandelschoen weg te doen, maar alleen de zool te vervangen om er nog jaren plezier van te hebben.

Stap 5: Afwerking

Als de wandelschoen bijna af is, komt de afwerking. De laatste stap in het hele productieproces. Elke schoen wordt met de hand afgewerkt, gereinigd, gecontroleerd en verpakt. Eventuele lijmresten van de stootrand worden verwijderd, de juiste inlegzolen worden geplaatst, schoenveters worden in de schoen geplaatst en waar nodig worden zelfs hier de allerlaatste verbeteringen aan de schoen aangebracht.

Hanwag Vakmanschap Schoenen Voor Elke Voet En Wandeling Afwerking
De afwerking. (Foto: © Hanwag)

Klaar voor verzending

Dan is het tijd voor de schoenendoos: de wandelschoenen zijn een compleet productieproces doorgegaan, met de beste kwaliteit leer en jarenlange ambacht. Tijdens het productieproces wordt veel waarde gehecht aan duurzaam produceren. Als het label met onderhoudsinstructies uiteindelijk is bevestigd, kunnen de schoenen in de doos en zijn ze klaar voor verzending!

Bekijk alle schoenen van Hanwag

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hanwag. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.