Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Hanwag Bunion: de speciale leest voor de Hallux Valgus

Goed passend schoeisel is belangrijk om comfortabel te kunnen wandelen. Schoenenmerk Hanwag heeft het belang van een goede pasvorm van wandelschoenen hoog in het vaandel staan en biedt ook bij voetproblemen een passende schoen. Bekijk nu de speciale leest voor de Hallux Valgus.

Hanwag schoen op een boomstam.

Scheefstand van de teen

Een afwijkende voetstand kan tal van problemen veroorzaken en kan het plezier in wandelen bederven. Een veelvoorkomend probleem aan de voet is een scheefstand van de grote teen. Ook wel de Hallux Valgus genoemd. De scheefstand ontstaat als de weke delen in de voet uitrekken, waarbij het eerste middenvoetsbeen scheef komt te staan. Daardoor neigt de grote teen steeds verder naar binnen. Er ontwikkelt zich vervolgens een overschot aan botweefsel aan de basis van de grote teen. Deze kenmerkende bobbel van de Hallux Valgus wordt ook wel een bunion genoemd. Doordat de grote teen naar binnen wordt gedrukt, levert dit een grotere druk op op de tweede en derde teen. Dit kan tot veel pijn bij het lopen leiden.

Illustratie van de anatomie bij Hallux Valgus.
Hallux Valgus, oftewel Bunion.
Hanwag leest bij Hallux Valgus (Bunion).

Oorzaak

De oorzaak van deze scheefstand ligt in de spreidvoet, ook wel een platvoet genoemd. Hierbij is de dwarse voorvoetboog ingezakt, een probleem wat heel regelmatig genetisch bepaald is. Mensen met overgewicht, een staand beroep en artritis hebben een verhoogde kans op een doorgezakte voetboog met als gevolg een Hallux Valgus.
De kans op een Hallux Valgus wordt verergerd door het dragen van nauwe schoenen of schoenen met een te hoge hak. Vooral vrouwen, sportklimmers en boulderaars hebben daarom last van dit voetprobleem.

Speciale Bunion-pasvorm

Een Hallux Valgus is niet zo maar verholpen. Maar door wandelschoenen te dragen met een juiste pasvorm, kun je wel lekker en pijnvrij blijven wandelen. Zo heeft Hanwag de Bunion-categorie ontwikkeld met een aangepaste leest. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten wandelschoenen. Of je nu de bergen ingaat, lekker ontspannen wilt wandelen op vlak terrein of schoenen zoekt voor alledaags gebruik.
Bij de Bunion-modellen krijgen de tenen meer ruimte, doordat de teenbox van de schoen breder en hoger is. Bovendien is de binnenkant van de schoen, ter hoogte van de bal van de voet, naadvrij. Zo worden eventuele drukpunten en wrijving rondom het gevoelige teengewricht voorkomen. Het resultaat: een passende schoen met een perfecte pasvorm, zodat wandelaars die kampen met een Hallux Valgus pijnvrij kunnen wandelen.

Hanwag Bunion leest.
Hanwag wandelaars

Laat je adviseren in de winkel

Bij Hanwag maken ze wandelschoenen en outdoorschoenen van de beste materialen met behulp van de hoogste kwaliteit schoenmakerijtechnieken. Het dragen van de verkeerde wandelschoenen of bergschoenen kan je voeten overbelasten en vervelende blessures veroorzaken. Laat je daarom adviseren in de winkel en ga naar de dichtstbijzijnde specialist voor een passend advies.

Bekijk de specialisten hier

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hanwag. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.