Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Rugzakken met ventilatiesystemen: zeg vaarwel tegen een bezwete rug

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, een van veelvoorkomende ongemak tijdens het wandelen is een natte, bezwete rug. Het kan je wandelplezier bederven. Daarom tippen we je samen met deuter een aantal wandelrugzakken met goede ventilatie.

Rugzakken Met Ventilatiesystemen Zeg Vaarwel Tegen Een Bezwete Rug: Rugzak deuter
(Foto: © Deuter)

Wandelen is een geweldige manier om de natuur te verkennen, maar laten we eerlijk zijn, niemand houdt ervan om met een bezwete rug rond te lopen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: investeren in een rugzak met een goed ventilatiesysteem. 

Pssst… Onderaan dit artikel maak je kans op een wandelrugzak van deuter.  

De noodzaak van ventilatie in een rugzak

Waarom is ventilatie zo belangrijk in een wandelrugzak? Een vochtige, bezwete rug kan niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook tot huidirritaties en zelfs blaren leiden, waardoor je wandelplezier snel kan afnemen. Door de luchtstroom te verbeteren en vocht af te voeren, kan een goed geventileerde rugzak dit probleem effectief aanpakken. 

Rugzakken Met Ventilatiesystemen Zeg Vaarwel Tegen Een Bezwete Rug: Rugzak ventilatiesysteem
Met een geventileerde rugzak voorkom je sneller huidirritaties en blaren. (Foto: © Deuter)

Verschillende ventilatiesystemen: van basis tot Aircomfort

Rugzakken zijn er in verschillende ventilatiesystemen, variërend van eenvoudig tot geavanceerd. Bij deuter hebben ze een scala aan opties ontwikkeld om aan de uiteenlopende behoeften van wandelaars te voldoen. 

Rugzakken Met Ventilatiesystemen Zeg Vaarwel Tegen Een Bezwete Rug: Deuter rugzak
Met verschillende ventilatiesystemen voldoet Deuter aan de behoefte van de wandelaar. (Foto: © Deuter)
 • Basis ventilatie: De instapmodellen bieden een basisniveau van ventilatie, wat perfect is voor korte wandelingen in mild weer.   
 • Mesh ventilatie: Rugzakken met een ademende rugkussen creëren een luchtkanaal tussen de rug en de rugzak dat de luchtstroom verbetert. Dit helpt om het vocht af te voeren en zorgt voor een aanzienlijk droger gevoel tijdens het wandelen. 
 • Aircomfort systeem: Het kroonjuweel onder de ventilatiesystemen van deuter. Dankzij een elastisch frame met losstaand mesh net, creëert dit systeem een ruimte tussen de rug en de rugzak. Hierdoor kan de lucht vrij circuleren en vocht kan snel verdampen, waardoor je rug droog en koel blijft. Ook op de warmste dagen. 

5 tips voor het kopen van de ideale wandelrugzak

Bij het kiezen van de juiste wandelrugzak is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder ventilatie, pasvorm en capaciteit. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om te bedenken waar jij je rugzak voornamelijk voor gaat gebruiken. We tippen je vijf verschillende rugzakken voor uiteenlopende wandelactiviteiten.  

 • Dagtocht: deuter AC Lite 22 
  Voor avonturiers die op zoek zijn naar een lichte en compacte rugzak voor dagtochten. 
 • Dagtocht: deuter AC Lite 22 SL 
  Speciaal ontworpen voor vrouwen, met een aangepaste pasvorm voor ultiem comfort tijdens dagtochten. 
 • Langere dagtochten of een trektocht: deuter Futura 23 
  Ideaal voor wandelaars die op zoek zijn naar een ruimere rugzak voor langere tochten, met geavanceerde ventilatie. De rugzak is voorzien van handige organisatorische functies en duurzame constructie, waardoor het een populaire keuze is voor dagtochten en outdooractiviteiten.
 • Langere dagtochten of een trektocht: deuter Futura 21 SL 
  De deuter Futura 28 SL is een specifiek ontworpen rugzak voor vrouwen, met een slank profiel en ergonomische pasvorm voor het vrouwelijk lichaam. Met een Aircomfort Sensic-rugpandsysteem biedt het uitstekende ventilatie tijdens lange wandelingen en avonturen. 
 • Trektochten of backpacking: deuter Aircontact Core 35+10 SL 
  De Aircontact Core 35+10 SL is een ruime en comfortabele rugzak, perfect voor serieuze avonturiers die veel uitrusting moeten dragen. Met het Aircomfort rugpandsysteem biedt het uitstekende ventilatie en draagcomfort, waardoor het ideaal is voor langere trektochten en reizen.
Rugzakken Met Ventilatiesystemen Zeg Vaarwel Tegen Een Bezwete Rug: Ventilatiesysteem rugzak
(Foto: © Deuter)

Of je nu een doorgewinterde avonturier bent die op zoek is naar de ultieme prestaties of gewoon op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor een ontspannen dag in de natuur, de juiste rugzak kan een wereld van verschil maken.  

Rugzakken Met Ventilatiesystemen Zeg Vaarwel Tegen Een Bezwete Rug: Hiken rugzakken
(Foto: © Deuter)

Het 40-jarig jubileum van Aircomfort: winactie

Het Aircomfort systeem, dat onlangs haar 40-jarig jubileum vierde, is een mijlpaal in de geschiedenis van rugzakspecialist deuter. Sinds de introductie heeft dit baanbrekende systeem miljoenen wandelaars over de hele wereld geholpen om koel en comfortabel te blijven tijdens hun avonturen in de buitenlucht. Het weerspiegelt deuter's toewijding aan innovatie en het streven naar het bieden van de best mogelijke ervaring voor wandelaars van alle niveaus.

Doe mee met de winactie

Om dit jubileum te vieren mogen we samen met deuter de Futura 21 SL rugzak weggeven. Wil jij kans maken op deze rugzak? Vul dan vóór 18 juni onderstaand formulier én beantwoord de prijsvraag. Onder alle juiste antwoorden verloten wij één rugzak. Na 18 juni nemen we persoonlijk contact op met de winnaar.  

Meld je aan voor de winactie