Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Voor elke wandelaar een geschikte rugzak: tips

Heb je een nieuwe rugzak nodig? Rugzakexpert deuter geeft je tips waar je als wandelaar op kunt letten bij de aanschaf. Wist jij bijvoorbeeld dat er speciale rugzakken voor vrouwen bestaan? En wat zijn de ventilatie-opties, als je last hebt van een bezwete rug tijdens het wandelen?

Wandelaar met rugzak deuter

In samenwerking met deuter

Uiteraard is een rugzak hartstikke handig voor het opbergen van al je spullen. Een rugzak met verschillende vakken is bovendien extra handig voor het gescheiden houden van bijvoorbeeld je drinkfles, snacks, wandelgids en camera. Maar wist je dat een rugzak ook kan helpen bij het verbeteren van je houding? Wanneer je het gewicht gelijkmatig over je schouders, heupen en rug verdeelt, vermindert het de kans op het ontwikkelen van rug- of nekklachten.

Hoe kies je als (beginnende) wandelaar de juiste rugzak?

Voor wandelen heb je niet veel nodig. Toch is het prettig als je rugzak genoeg ruimte biedt om al jouw gewenste spullen mee te kunnen nemen. Bedenk voor het aanschaffen van een rugzak dus goed wat je allemaal wilt gaan meenemen. Een flesje water en een snack is sowieso een goed idee. Maar vergeet attributen zoals wandelstokken, een verrekijker of extra kleding niet. Als je weet wat je wil meenemen, kun je bepalen hoeveel liter inhoud je nodig hebt. Ook de toegankelijkheid en de rugventilatie zijn handige punten om mee te nemen tijdens je zoektocht. Daarnaast is het belangrijk om je rugzak aan te kunnen passen aan jouw lengte en pasvorm.

Wandelaars met rugzak
Rugzak deuter

Houd rekening met je lichaamsbouw

Om ervoor te zorgen dat je houding goed blijft tijdens het wandelen, is het niet alleen belangrijk om je rugzak correct af te stellen, maar ook om een rugzak te kopen die afgestemd is op jouw lichaamsbouw en lengte. Zo zijn er rugzakken speciaal voor vrouwen, aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Deze hebben bijvoorbeeld een kortere rug en smallere schouderbanden.

Via Instagram hebben wij jullie gevraagd om jullie prangende vragen over rugzakken. Meerdere wandelaars hebben aangegeven op zoek te zijn naar een geschikte rugzak voor grote vrouwen. Onze tip: de ‘deuter Extra Long Fit’ met een lange rugpand. Deze rugzak is speciaal ontwikkeld voor langere vrouwen.

 

De meest prettige manier om je rugzak te dragen


Heb je de juiste rugzak voor jouw lichaamsbouw gevonden? Dan is het tijd om je rugzak op de juiste manier af te stellen. Door het juist afstellen wordt de rugzak comfortabeler om te dragen en kun je extra genieten van je wandeling. Rugzakken hebben vaak een verstelbare ruglengte en binnenframe dat op de juiste positie moet worden ingesteld. Maar hoe doe je dat? Lees hier de tips van rugzakexpert deuter.

Verschillende ventilatie-opties

Welk rugsysteem je kiest, oftewel welke vorm van ventilatie, is afhankelijk van de sport die je beoefent en de bijbehorende behoeftes en eisen. Zo heb je bij alpine-rugzakken een dikker stof-rugpand die direct tegen je rug aan zit. Dit geeft extra stabiliteit en zorgt voor een redelijk snelle afvoer van zweet of vocht. Bij wandel-, trekking- of fiets-rugzakken is het mesh-frame een aanrader. Deze biedt een ruimte tussen je rug en de rugzak en creëert daardoor een optimale ventilatie. Heb je snel last van een bezwete rug tijdens het wandelen? Kies dan voor een rugzak met mesh-frame.

Bij deuter hebben ze de juiste rugzak voor jou

Rugzakexpert deuter heeft een ruim assortiment aan rugzakken voor elk type wandelaar. De rugzakken staan bekend om hun goede pasvorm en hoog draagcomfort. Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht tas in een handig formaat of een praktische indeling en hoog draagcomfort, deuter heeft voor iedereen wat wils.

De Futura is een van de rugklassiekers. Met een inhoud van minimaal 22 liter heb jij genoeg plek voor een lunchbox, drinkfles, kleed, een spelletje en wat je allemaal nog meer wilt meenemen tijdens een frisse herfsttocht. Wil je juist lichtgewicht op pad? Kies dan de Speed Lite rugzak. Een lichtgewicht tas in meerdere formaten, zonder in te leveren op technische snufjes of draagcomfort.

En nu ben je er klaar voor! Trek snel je wandelschoenen aan, pak je rugzak in en ga lekker naar buiten! Wil je meer weten en de collectie rugzakken bekijken? Ga dan naar de website van deuter.

Ga naar deuter
Rugzak deuter