Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Last van vermoeide benen? Compressiesokken kunnen je helpen!

Steeds meer wandelaars gebruiken compressiesokken en dat is niet voor niets. Welke voordelen bieden deze sokken je tijdens je wandeltocht? Wandel.nl zet ze voor je op een rij.

Compressiesokken van STOX Energy Socks

Terwijl je al een tijd aan het wandelen bent, beginnen je benen steeds zwaarder aan te voelen en zelfs iets op te zwellen. Herken je dit? Compressiesokken, zoals STOX Energy Socks, kunnen dan helpen. Hierdoor kun je gemakkelijker en met meer plezier wandelen.

Nu al enthousiast? Bestel de sokken dan meteen!
STOX Energy Socks
Zo werken de STOX Energy Socks

Hoe werken compressiesokken?

Compressiesokken stimuleren de bloedcirculatie in je benen en zorgen er daardoor voor dat er tijdens het wandelen voldoende zuurstof naar je beenspieren gaat. De hoogste druk (compressie, vandaar dat de kousen compressiesokken heten) wordt gegeven bij de enkels en van daaruit wordt de druk geleidelijk minder tot aan je bovenbeen. Hierdoor wordt het bloed naar boven ‘geduwd’ en is er een optimale bloedcirculatie. 

Ook worden afvalstoffen uit je spieren beter afgevoerd. Je hebt hierdoor minder last van vermoeide benen en van spierpijn. De sokken bieden je dus zowel voordelen tijdens als na je wandeling. Zeker bij meerdaagse wandeltochten heb je hier profijt van, omdat je sneller herstelt en de volgende dag fitter aan je volgende wandeltocht begint. Door de steun die de sokken aan je onderbenen geven, heb je bovendien minder kans op blessures als scheenbeen- en achillespeesklachten.

STOX Energy Socks voor wandelaars

STOX Energy Socks heeft een speciale wandelcollectie ontwikkeld met compressiesokken voor wandelaars. STOX heeft voor de productie van de Energy Socks gebruik gemaakt van nauwkeurige meetapparatuur om de optimale druk voor je benen tijdens het wandelen te bepalen. De socks bieden ondersteuning en stabiliseren je enkels, schenen en kuitspieren. Dit zijn de delen van je been die het tijdens een wandeling het zwaarst te verduren hebben.

De STOX Energy Socks hebben een verdikt voetbed en verlaagd hielstuk om te voorkomen dat je last van blaren krijgt. Ze zijn gemaakt van merino wol vanwege de temperatuur regulerende eigenschappen. De sokken nemen goed vocht op en drogen snel. Extra voordeel van STOX Energy Socks is dat je onderbenen beschermd worden tegen schrammen van laag hangende takken. Handig als je graag wandelingen maakt in begroeide natuurgebieden.

STOX Energy Socks

Samenwerking met KWbN

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN) en STOX Energy Socks zijn een samenwerking gestart om meer wandelaars te laten profiteren van de positieve effecten van de compressiesokken. Vooraf liet KWbN de compressiesokken testen door een aantal ervaren wandelaars en deskundigen. 

Eén van de testers was Annet Duits. Zij geeft wandeltrainingen in Zuid-Limburg. 'De STOX Energy Socks zijn voor mij een uitvinding', vertelt ze. 'Ze zitten niet zo verschrikkelijk strak als de gewone steunkousen, maar strak genoeg om goede steun te geven. Daardoor zijn ze een stuk makkelijker aan te trekken. Ze geven de hele dag goede steun aan je onderbenen tijdens het wandelen. En ze blijven goed na meerdere wasbeurten.'

Bestel hier een eigen paar STOX compressiesokken
Wandelaars Testen STOX Energy Socks

Wandelaars testen STOX Energy Socks

We hebben zeven wandelaars eropuit gestuurd met STOX Energy Socks. Hoe ervaren zij het wandelen met deze compressiesokken?

Lees het hier