Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Ontdek de duurzame outdoorkleding van avonturier Royal Robbins

Outdoorkleding bestond vroeger vaak uit een oude blouse en een afgeknipte spijkerbroek. Het Amerikaanse avonturiersduo Royal en Liz Robbins besloten om daar in 1968 iets aan te doen. Ze ontwikkelden functionele, modieuze en fijn zittende kleding met een minimale impact op de natuur. We vertellen je meer over het ontstaan van Royal Robbins.

Royal en Liz Robbins

In samenwerking met Royal Robbins

Royal en Liz Robbins

Ontstaan in Yosemite, Noord-Californië

Het begon allemaal in de jaren 60, toen outdoorliefhebber en rotsklimmer Royal Robbins zijn vrouw Liz ontmoette in het iconische Camp 4, een kampeerterrein in Yosemite National Park, van waaruit je prachtige klimtochten kunt maken. Beide wijdden hun hele leven aan de zoektocht naar avontuur met een diep respect voor de natuur.

Vanuit hun gezamenlijke passie om de plaatsen waar ze van hielden te beschermen, besloten ze om bestaande en schadelijke klimtechnieken achter zich te laten. Ze werden de pioniers van de ‘clean climbing’ revolutie, een beweging die zo weinig mogelijk tot geen schade toebrengt aan hun omgeving.

Ontstaan kledingmerk Royal Robbins

Functioneel, duurzaam en veelzijdig

Vanuit die levensstijl hebben zij het kledingmerk Royal Robbins opgezet, want kleding moet geschikt zijn voor elk avontuur met een minimale impact op het milieu. Hun doel is altijd geweest om functionele, duurzame en veelzijdige kleding te creëren. Waarbij werd ingezet op het gebruik van materialen met een lagere impact op het milieu. Geïnspireerd door de landschappen van Noord-Californië, is de kleding van Royal Robbins duurzaam ontworpen. De zomerse stijlen bieden ademend comfort en zijn eenvoudig te wassen. Perfect voor iemand die graag op avontuur gaat.

Speciaal ontworpen om lang mee te gaan

Voor Royal Robbins is het duidelijk dat natuur en avontuur goed zijn voor onze geest en dat hoogwaardige, duurzame en veelzijdige producten daaraan bijdragen. Het Spotless-assortiment bevat een reeks aan hoogwaardige, comfortabele materialen die je de hele dag droog en zweet- en vlekkenvrij houden. De Featherweight en Vacationer-stijlen bieden lichtgewicht, ademende producten met uitzonderlijke zachtheid. Ideaal om te dragen bij hoge temperaturen.

Kleding Royal Robbins
kleding Royal Robbins

Sinds 1968 tot vandaag de dag heeft Royal Robbins een duidelijk doel: het creëren en ontwikkelen van duurzame kleding die geschikt is voor zowel outdoor- als alledaagse activiteiten, zodat je altijd ‘ja’ kunt zeggen tegen avontuur.

Kleding Royal Robbins

Verkooppunten Royal Robbins

Hier scoor je jouw Royal Robbins outfit

Bekijk de verkooppunten