Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De mooiste wandelroutes van Amerika

Amerika is een geweldig land om (deels) per voet te ontdekken. Al wandelend ervaar je de indrukwekkende natuur die Amerika te bieden heeft pas echt. Het land kent vele geweldige wandelbestemmingen en er is altijd wel weer een nieuwe wandelroute om te ontdekken.

Zion National Park
Zion National Park

Wil jij binnenkort naar Amerika om te genieten van de schitterende natuur? Leg je paspoort en ESTA Amerika maar vast klaar en doe inspiratie op met drie van de mooiste wandelroutes van Amerika.

Zion National Park

De verschillende Nationale Parken van Amerika bieden ontzettend veel mooie wandelroutes. Een van de Nationale Parken waar wandelliefhebbers hun hart op kunnen halen is Zion National Park. Dit National Park ligt aan de Westkust van de Verenigde Staten. De hoofdpaden zijn erg goed toegankelijk en daarom geschikt voor elk type wandelaars. Wil je liever wat meer uitdaging? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt in Zion National Park diverse dagtochten maken, waarbij wat wandelervaring wel vereist is. Dat maakt Zion National Park aantrekkelijk voor iedereen. Zoek je een makkelijke wandeling? Dan is Weeping Rock Trail een aanrader. Liever wat meer uitdaging? De Angels Landing Trail is enkel geschikt voor geoefende wandelaars.

 Yellowstone National Park
Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een van de bekendste Nationale Parken van Amerika en een absolute aanrader voor wandelliefhebbers. Trek je bergschoenen aan en verken het gebied in de Rocky Mountains. De gekleurde hot springs moet je een keer met eigen ogen gezien hebben. Een goede wandeling om kennis te maken met het veelzijdige landschap van Yellowstone Park is de Ribbon Lake Loop. Tijdens deze wandeling van nog geen 10 kilometer kom je door heuvels en bossen en wandel je langs indrukwekkende watervallen. Ook de Mystic Falls Trail brengt je langs fantastische waterpartijen.

Apalachicola National Forest

In Florida ligt het Apalachicola National Forest. Dit is een gigantisch bos, waar je meer dan alleen bomen vindt. Ook rivieren, meren en prairies vind je in dit gebied. Door het Apalachicola National Forest lopen diverse wandelroutes. Ook is het bos onderdeel van de Florida National Scenic Trail. Deze route is meer dan 2000 kilometer lang en loopt door de mooiste natuurgebieden in Florida. De route is erg geschikt voor backpackers, maar je kunt ook korte stukjes van de route uitkiezen voor een dagtocht.

Apalachicola National Forest (Afbeelding Wikimedia: Sallicio)
Apalachicola National Forest (Afbeelding Wikimedia Sallicio)

Wat kost een wandelvakantie in Amerika?

Een wandelvakantie in Amerika kan erg verschillen in prijs. Onder andere de kosten voor je vliegticket, het gekozen gebied en de manier van overnachten spelen een rol bij de kosten van je wandelvakantie. Ook zaken die horen bij een goede voorbereiding, zoals goed materiaal aanschaffen en een ESTA aanvragen kosten geld. Daarnaast maakt het uit of je de wandelvakantie helemaal zelf organiseert of dat je gebruik maakt van een reisorganisatie. Zo heb je zelf in de hand hoeveel jouw onvergetelijke wandelvakantie in Amerika gaat kosten.